بلوغ و کودکان مبتلا به اُتیسم یک مادر در جلسه ای پرسید : « سن عقلی کودک من حدود سه سال است. چرا عادت ماهانه او شروع شده است؟ این مسئله غیر ممکن است. » همه کودکان بدون توجه به IQ یا مهارت های اجتماعی شان به بلوغ می رسند. اگر سطح تکاملی دختر یا پسری پایین تر از سن او باشد ، مغز او به بدنش دستور نمی دهد که رشد خود را متوقف کند. بلوغ یک مرحله از زندگی است ، دقیقاً مثل تبدیل شدن یک شیرخوار به یک کودک نوپا . بلوغ در حدود سن 12 سالگی برای دخترها و 14 سالگی برای پسرها شروع می شود. تغییرات جسمی بلوغ بر پیدایش خصوصیات جنسی ثانویه وشروع قاعدگی ( در دخترها ) و انزال ( در پسرها ) متمرکز هستند. دختران تغییرات جسمی در دختران معمولاً بین سنین 7 تا 14 سالگی شروع می شود. دختران با جهش رشدی شروع می کنند ، دچار رشد پستان ها ، موی زهار و زیر بغل می شوند ، و ترشحات واژن پیدا می کنند. بهداشت مناسب از طریق دوش گرفتن روزانه، شستن موها، زیربغل، و ناحیه واژن بسیار مهم است. قاعدگی ( پریود ) یک دختر معمولاً یک یا دو سال بعد از این تغییرات اتفاق می افتد. متوسط سن دخترها موقع شروع قاعدگی حدود 12 یا 13 سال است، ولی برای بعضی از دخترها از سن 9 سالگی شروع شده وبرای بعضی ها تا 17 سالگی به تأخیر می افتد. موقعی که والدین دیدند که دخترشان دچار تغییرات جسمی بلوغ می شود، باید با او درباره قاعدگی صحبت کنند. به عنوان مثال، پدری از بابت نگران بود که دخترش هر موقع که خون می بیند، با صدای بلند جیغ می کشد و دور اتاق می دود ، حتا اگر بریدگی کوچکی روی دستش باشد، و تا زمانی که دستش باند پیچی نشود آرام نمی گیرد او به خونی که از واژنش خارج می شود چه واکنشی نشان می دهد؟ ما پیشنهاد دادیم که از نوارهای بهداشتی با یک بانداژ بزرگ استفاده کنند. این کار به دختر آنها کمک می کند تا از مرحله شروع قاعدگی خود گذر کند. علاوه بر این، مراحل استفاده از نوار بهداشتی و تعویض آن را به طور منظم تمرین کنند. پیشنهادهایی برای کمک به دختر شما که در حال بلوغ است:
پسران تغییرات جسمی در پسران معمولاً در حدود سن 13 سالگی شروع می شوند. بعضی از پسران در سن 12 سالگی دچار بلوغ زودرس می شوند. در حالی که بلوغ بعضی ها تا سن 17 یا 18 سالگی عقب می افتد. معمولاً بلوغ پسرها نسبت به دختر ها 2 سال تأخیر دارد. خصوصیات ثانویه پسرها عبارتند از: جهش رشدی، بزرگتر شدن دستها و پاها ، افزایش توده عضلانی ، بم شدن صدا، موی صورت و زیر بغل، و موی بیشتر در ناحیه زهار. پسرها هم مثل دخترها باید هر روز دوش بگیرند یا استحمام کنند. از این بابت اطمینان پیدا کنید که موی سر ، زیر بغل ، و ناحیه زهار شسته می شود. در زمان بلوغ ، پسرها دچار انزال منی می شوند. بسیاری از پسرها در اولین نوبت خروج منی سرآسیمه می شوند ، که احتمالاً در زمان خواب اتفاق می افتد ( رویای خیس ). یکی از مادران اظهار می کرد که پسرش نمی خواست او را ناامید کند، چون دیگر « پسر بزرگی » شده بود و رختخوابش را خیس نمی کرد. بنابراین، وقتی که انزال های شبانه او شروع شده بود ، می ترسید به مادرش چیزی بگوید ، چون می ترسید مادرش از او ناامید شود.رفتار او تشدید شد ، تا جایی که شب ها نمی خوابید. اطمینان دادن به پسرتان از این نظر مهم است که این ادرار کردن در رختخواب نیست. علاوه بر این ، پسران ممکن است به طور اتفاقی و بدون برنامه دچار نعوظ شوند. برای پسر خود توضیح دهید که این بخشی از بلوغ است که در آینده متوقف می شود. پیشنهادهایی برای کمک کردن به پسران در حال بلوغ:
والدین موقعی که در مورد اعضای بدن دخترها وپسرها صحبت می کنید از اصطلاحات طبی استفاده کنید. مفاهیم گفتاری برای بسیاری از افراد مبتلا به اُتیسم دشوار است. بنابراین ، اگر آنها در زمانی که کوچک هستند لغت « دودول » را به جای آلت یاد بگیرند، برای آنها نامناسب و خجالت آور است که وقتی به نوجوان یا مردی بدل شدند هم ، هر وقت می خواهند در مورد آلت تناسلی خودشان صحبت کنند همان لفظ « دودول » را به کار ببرند.از همان ابتدا با اصطلاحات پزشکی شروع کنید و عادت کنید که لغت هایی مثل آلت ، بیضه ها ، و موی زهار را برای پسرها ، و واژن ، پستان ها ، و قاعدگی را برای دخترها به کار ببرید. نکات مهم دیگری که قابل تعمق هستند عبارتند از :
دکتر احمد شهیدزاده ماهانی |
.: Weblog Themes By Pichak :.