سفارش تبلیغ
صبا ویژن

نمایش وضعیت در یاهو

قالب وبلاگ

تاریخ : یکشنبه 93/3/4 | 11:37 صبح | نویسنده : دیدن صفحه اصلی وبلاگ
امیدی تازه برای بیماران اوتیسم
جام جم آنلاین: طبق مطالعه جامعی که اخیرا روی صدها خانواده که درگیر اوتیسم بودند صورت گرفت، مشخص شد جهش‌هایی که به صورت خودبه‌خودی در سلول‌های اسپرم و تخمک والدین رخ می‌دهد می‌تواند خطر ابتلای فرزندان به اوتیسم را افزایش دهد.

همچنین مشخص شد که احتمال انتقال این جهش‌ها به کودکان از طریق پدر چهار برابر بیشتر از احتمال انتقال از مادر است.

طبق نتایج سه مطالعه‌ای که اخیرا صورت گرفت، مشخص شده جهش‌هایی که در قسمت‌هایی از ژن که ساختار پروتئین‌ها را برنامه‌ریزی می‌کنند نقش بسزایی در ایجاد اوتیسم دارند.

مساله اینجاست که این خطاهای ژنتیکی می‌تواند در کد‌های ژنتیکی نیز رخ دهد که در آن صورت آسیب‌های زیادی را به همراه خواهد داشت و حال چنانچه این آسیب در بخش‌هایی از ژنوم که در نمو مغزی نقش دارند، رخ دهد می‌تواند آسیب شدیدی بر سیر تکاملی مغز داشته باشد.

در واقع از این مطالعات چنین برمی‌آید که خطر اصلی در اثر اندازه ژن تغییریافته نیست بلکه بیشتر تحت تاثیر جایگاه ژن تغییر یافته است.

این پژوهش از پیشرفته‌ترین متد توالی‌یابی ژنی برای درک چیستی ژنتیک اوتیسم استفاده شده است. اوتیسم شامل طیف وسیعی از اختلالات، اعم از ناتوانی عمیق برای برقراری ارتباط تا عقب‌ماندگی ذهنی و عدم پاسخ به علائم خفیف است.

بیماران از این نظر مشابه افرادی هستند که از سندرم اسپرگر رنج می‌برند. بنا بر تخمینی در ایالات متحده از هر 81 کودک، یک کودک مبتلا به اوتیسم است. این در حالی است که اکثر موارد اوتیسم را نمی‌توان با مطالعات ژنتیکی پیش‌بینی کرد.

پیش از این، دانشمندان دهها ژن را شناسایی کرده‌اند که ممکن است خطر ابتلا به اوتیسم را بالا ببرند، اما علل ژنتیکی تنها حدود 10 درصد از موارد را شامل می‌شود. این مطالعات جدید به نقش عوامل محیطی اشاره کرده که احتمالا به عنوان یک عامل بالقوه مطرح است.

برای این مطالعه، محققان توالی ژنومی 549 خانواده که شامل پدر و مادر و تنها یک کودک مبتلا به اوتیسم بود را بررسی کردند.

در بسیاری از این خانواده‌ها، تنها یک فرزند مبتلا به اوتیسم وجود داشت. آنها دریافتند که حداقل سه ژن از این رهاورد استفاده می‌کنند و ژن چهارم از روش دیگری بهره می‌برد.

جوزف بوکس‌بام، مدیر مرکز اوتیسم در دانشکده پزشکی مونت‌سینایی در نیویورک گفت: نتایج ترکیبی از سه مطالعه نشان می‌دهد حدود 600 تا1200 ژن وجود دارد که ممکن است خطر ابتلا به اوتیسم را افزایش دهد.

سپس پزشکان به شناسایی شبکه‌های خاصی در مغز اقدام کردند که این ژن‌ها در تکامل آن نقش دارند. به این طریق آنها می‌توانند طبق این اطلاعات روش‌های درمانی جدیدی را برای بیماران خود بیابند.

شاید به همین دلیل است که بوکس‌بام می‌گوید از تعداد زیاد ژن‌هایی که در ایجاد اوتیسم درگیرند خوشحال است، چون می‌تواند باعث افزایش راه‌های درمان شود.

یکی از مطالعات دکتر اوان ایچلر و همکارانش در دانشگاه واشنگتن در سیاتل نشان می‌دهد که چگونه عوامل محیطی ممکن است ژنتیک را تحت تاثیر قرار دهد. آنها به طور تخصصی درصدد بررسی این نکته بودند که این اشتباهات خود به خودی ژنتیکی از کجا نشات گرفته؛ از اسپرم پدری یا سلول تخم مادری؟ آنها دریافتند که جهش جدید در سلول‌های اسپرم در مقایسه با سلول‌های تخم 4 برابر بیشتر رخ داده و به علاوه احتمال ایجاد این جهش‌ها در افراد مسن‌تر نیز بیشتر می‌شود.

دلیل عمده‌ای که برای این منظور احتمال می‌رود این است که مرد‌ها هر روزه اسپرم تولید می‌کنند و این ازدیاد تولید و عرضه، احتمال خطاهایی را که می‌تواند در این کد‌های ژنتیکی رخ دهد بالا می‌برد. در واقع از منظر بوکس بام تولید اسپرم یک فرآیند ناقص است.

این در درجه اول به سن پدر مربوط می‌شود که حساسیت را بالا می‌برد درست همان‌طور که شما مسن‌تر می‌شوید، احتمال بیشتر و بیشتر برای ایجاد مشکلات وجود دارد. این یافته‌ها مطالعات دیگر را که احتمال افزایش خطر اوتیسم با افزایش سن را مطرح می‌کنند تایید می‌کند. بوکس‌بام تاکید کرد که این خطاها در کد‌های ژنتیکی همه وجود دارند، اما هنگامی که در مناطق بحرانی رشد مغز رخ دهد، می‌توانند انواع مختلف اوتیسم را ایجاد کنند.

اما آیا طبق مطالعات انجام‌شده می‌توان این ابهام را حل کرد که چگونه یک اختلال ارثی می‌تواند منجر به اوتیسم شود، در حالی که این نوع اختلال همیشه در خانواده‌ها ایجاد نمی‌شود.

توضیحی که در این زمینه در دست است این است که بسیاری از موارد جدید جهش همواره ایجاد می‌شود، اما از این بین تنها آنهایی که در ژرم (تخم و اسپرم) بوجود می‌آیند می‌توانند در ایجاد اوتیسم نقش اصلی را ایفا کنند.

در این رویکرد جدید، محققان علم ژنتیک بررسی تغییرات توالی ژن‌های کدکننده پروتئین‌ها را بهترین روش برای پی بردن به جواب این معما معرفی کردند و این موضوع آنقدر از نظر آنها اهمیت دارد که معتقدند قبل از کشف این روش در تاریکی به دنبال جواب می‌گشتند.




تاریخ : جمعه 92/9/15 | 2:0 صبح | نویسنده : دیدن صفحه اصلی وبلاگ

چرا prt ؟

PRT-autism

PRT (Pivotal Response Treatment)1 بمعنای درمان مبتنی بر پاسخهای محوری است.
این روش که مبتنی بر رفتار- درمانی است برای کودکان دارای اتیسم طراحی شده و از جدیدترین روشهای دنیاست و هم اکنون در آمریکا دردانشگاه سانتا باربارا ی کالیفرنیا و در اروپا نیز در کلینیک های درمانی در هلند مورد استفاده قرار می گیرد.

با استفاده از روش پی آر تی در کلینیک ذهن زیبا نتایج قابل توجهی در طرح پایلوت بدست آمد بطوریکه در کمتراز زمان پیش بینی شده ، کودکانی که تا مدتها بی کلام بوده ویا کلمات کاربردی و معنی دار نمی گفتند در دروه پی آر تی به کلام آمده و از کلمات، بشکل کاربردی استفاده نمودند. همچنین کودکانی که نقایص جدی کلامی و تعاملی داشتند از پیشرفت قابل ملاحظه ای در حوزه تعامل و کلام برخوردار شدند.

حوزه تاثیر گذاری اصلی در پی آر تی ابتدا حوزه تعامل رفتاری و سپس تعامل گفتاری است. در این روش توجه زیادی به حوزه انگیزش و هیجان در کودک شده، بطوریکه خودانگیختکی و سپس خودآغازگری در مرکز توجه درمانگر قرار می گیرد.

این روش بسیار فراگیر و مداخله گرانه است بطوریکه تعامل مناسبی با والدین کودک در دستور کار قرار دارد و توصیه می شود در هرجلسه یکی از والدین کودک در جلسات درمانی حضور داشته و با تکنیکهای درمانی آشنا شوند سپس در پایان هرجلسه مشاوره کوتاهی با والدین یا همراه کودک انجام شده و دستورالعمل های لازم به وی داده می شود.

در پی آر تی تمامی حوزه های زندگی و حتی محیط خانه و نحوه حضور و تعامل اقوام باوی مورد توجه قرار می گیرد. این روش درمانی بشکل هفتگی دو جلسه در کلینیک و یک جلسه در منزل ارائه می گردد و تشخیص هرگونه تغییر در آن براساس شرایط کودک توسط سرپرست تیم درمانی انجام می شود.

این روش براساس اصول شرطی سازی اسکینری طراحی شده و در واقع رهیافتی جدید به روش سابق ABAاست البته تکنیکهای رفتاردرمانی  در این روش با آنچه در ABA وجود دارد متفاوت است اما با کمی اغماض می توان گفت که از اصول پایه یکسانی برخوردارندند.

از مزیتهای این روش آنست که اولا کودک در این روش شاد است و محیط درمانی را دوست دارد، بهمین دلیل بجای مقاومت در برابر روش درمانی تلاش می کند برای هرچه بیشتر لذت بردن از محیط بازی و هیجانی که برایش تدارک دیده شده با درمانگر تعامل و همکاری نموده و بتدریج بدون آنکه احساس کند دارد با او کار آموزشی انجام می شود در مسیر پیشرفت آموزشی قرار می گیرد.

مزیت دوم این روش آنست که والدین و بویژه مادر کودک در جریان درمان بکارگیری می شود و بتدریج در جریان پیشرفت کار قرارمی گیرد. ازآنجا که بسیاری از مادران کودکان اتیستیک بسمت فرسودگی و نهایتا افسردگی روانی می روند این روش باعث می شود که روحیه مادران تقویت شده و با پیشرفت تدریجی کودکان وضعیت روانی مادران نیز بهبود یابد، از سوی دیگر مادران (والدین) با یادگیری تدریجی روش درمانی ، می آموزند که نقش خود را بدرستی ایفا کنند و این در توانمندسازی آنان و ارتقای استقلال و اعتماد بنفس شان بسیار موثر است.

مزیت سوم این روش آنست که نه تنها در محیط کلینیک بلکه در محیط خانه ، مهدکودک ، پارک ، مدرسه و دیگر محیط ها قابل اجراست و اساسا در برنامه کار درمانی پیش بینی شده که تکنیکها به محیط های مختلف تعمیم یابد تاثیربیشتری روی اختلالات رفتاری کودک داشته باشد.

مزیت چهارم پی آرتی آنست که در مرکز دیگر روش های درمانی قرار گرفته و گزارش سرپرست تیم پی آر تی در جلسه هیئت مدیره تخصصی کلینیک مورد بررسی قرار گرفته و در هماهنگی با تیم های گفتار درمانی و کار درمانی بسمت یک کار درمانی همه جانبه به پیش می رود.

منبع
پایگاه اطلاع رسانی اتیسم



تاریخ : شنبه 91/2/30 | 9:17 صبح | نویسنده : دیدن صفحه اصلی وبلاگ
تاریخ : سه شنبه 90/6/22 | 7:17 صبح | نویسنده : دیدن صفحه اصلی وبلاگ

در طی سالیان ، خانواده هائی که دارای فرزندی مبتلا به آتیسم هستند طرق مختلفی برای معالجه و کم کرد رفتار غیر قابل قبول و ازدیاد رفتار قابل قبول امتحان و استفاده کرده اند. اگر چه برخی از دارو ها برای کنترل کردن رفتار خشن کودک استفاده شده است، داروی مشخصی برای معالجه معضل آتیسم وجود ندارد. ولی داروئی که بطور وسیع و عمومی برای این مقصود استفاده میشود ریتالین میباشد. ریتالین یک داروی محرک برای بیماری کم توجهی و بیش رفتاری می باشد. خوانندگان بایستی آگاه باشند که تا کنون هیچ نوع تحقیقی درباره نتایج این دارو روی آتیسم وجود ندارد.
خبر خوب اینست که به گفته محققین دو راه مبارزه با آتیسم وجود دارد. این دو طریق استفاده از ویتامین ب 6 (B6) با مگنیزیم و استفاده از سیستم « تحلیل رفتار عملی» یا Applied Behavior Analysis می باشد.


سیستم « تحلیل رفتار عملی» شامل استراتژی های مختلفی مثل استفاده از تقویت و پاداش مثبت برای رفتار مثبت و جدا سازی کودک از محیط در مواقع بروز رفتار منفی می باشد. این استراتژی ها برای ازدیاد رفتار قابل قبول مثل ایجاد ارتباط لفظی و یا ایجاد روابط اجتماعی استفاده میشود. این استراتژی برای کم کردن رفتار غیر قابل قبول کودک به عنوان مثال بیش رفتاری و یا خود آزردگی هم استفاده میشود.
تحقیق نشان داده که ویتامین ب 6 باعث ازدیاد سلامت، آگاهی فکری و توجه  45درصداز کودکان آتیستیک می باشد. همانطور که در آپ های قبل گفته شده است، برخی پروتئن ها اثر منفی در بروز آتیسم دارند و باید از مصرف آنها جلوگیری شود. این پروتئن ها در جو، گندم و شیر به مقدار زیاد یافت شده و جلوگیری از مصرف این پروتئن ها باعث تغییرات مثبت در رفتار کودکان مبتلا به آتیسم میباشد.
«تحلیل رفتار عملی» تحلیل و عملی کردن رفتار انسانی برای رسیدن به هدف مشخصی می باشد. برای بهبود و بهتر سازی کیفیت زندگی این کودکان، در این سیستم به آنها ازدیاد رفتار قابل قبول و کم کرد رفتار های منفی یاد داده میشود. بوسیله این سیستم رفتار منفی را می توان کاملا از بین برده و در جایگزین آنها رفتار های جدید را به کودک یاد داد.
بیر، ولف و رایسلی در مقاله خود در 1967 عقیده خود را راجع به برنامه ای که از « تحلیل رفتار عملی» برای کودکان آتیستیک استفاده میکند چنین اظهار کردند:


1) این برنامه باید عملی و قادریت به کار گرفتگی داشته باشد. رفتار هائی که مورد نظر هستند باید در جامعه اثر داشته باشند.
2) این برنامه باید قابل تحلیل باشد. نتایج مثبت این برنامه باید به وسیله تحقیق ثابت شده باشد
 و اطلاعات جمع شده راجع به رفتار ها باید قابل تحلیل و تفسیر باشد.
3) تکنولوژی این برنامه باید به آسانی قابل بازسازی برای استفاده دیگران باشد.
4) برنامه باید به صورت سیستماتیک و منظم به اجرا برسد.
5) برنامه باید موثر باشد. نتیجه برنامه باید رفتار های مخصوص را برای تغییر در نظر گرفته و به سوی آن هدف حرکت کند.
6) برنامه باید در مکان های مختلف قابل استفاده با
شد.

 
بوسیله این سیستم مهارت های اجتماعی، حرکتی و لفظی به کودکان آتیستیک تدریس می شود. این سیستم بوسیله والدین، مربی و یا تراپیست تدریس و استفاده می شود. «تحلیل رفتار عملی» با استفاده از مشاهده دقیق رفتار ها و پاداش مثبت برای رفتار مثبت در بروز قطعه های مختلف یک رفتار قابل قبول این رفتار ها را تدریس میکند. رفتار مثبت کودک و تک تک قدمهایی که او در انجام این رفتار بدرستی برمی دارد بوسیله پاداش مثبت تاکید و تقویت می شود. در ضمن رفتار های ناخواسته با دقت مشاهده شده و اطلاعات کافی راجع به اتفاقات قبل و بعد از رفتار یاداشت کرده میشود.
یک هدف این سیستم اینست که مشخص کند چه چیزی باعث بروز و ایجاد رفتار های نابسامان و غیر قابل قبول و چه چیز باعث ایجاد و بروز رفتار قابل قبول می شود. هدف دیگر این سیستم دانستن نتیجه بعد از بکار بردن تقویت کننده در هر دو مورد رفتار قابل قبول و رفتار غیر قابل قبول می باشد.
منظور از این دانش آنست که چیزهای را که باعث بوجود آوردن رفتار نامناسب می شود باید از محیط کودک جدا کرده و آنگاه تقویت کننده جدیدی برای بهتر سازی رفتار کودک استفاده میشود. به این وسیله کودک قادر خواهد بود که رفتارهای جدیدی را یاد بگیرد.
این سیستم از روش های مختلف تدریس رفتاری زیر استفاده میکند:

 
1) تدریس از طریق آزمایش احتیاطی

 
در این طریقه تدریس والدین یا مربی دستور کاملا واضحی به کودک می دهد «کاغذ را بردار». اگر کودک کاغذ را بردارد (کار را انجام دهد)، مربی رفتار را تشویق میکند « آفرین، برداشتی..این شوکولات را بگیر» . اگر کودک کار را انجام ندهد، مربی با ملایمت دست او را گرفته و روی کاغذ می گذارد تا او آن را بردارد. امید آنست که کودک با تمرین حرکت درست را یاد بگیرد.


2) تدریس از طریق ضمنی 


این طریق تدریس روش آزمایش احتیاطی را استفاده میکند ولی از اتفاقات معمولی که در روز ایجاد مشوند برای تدریس استفاده میکند.


3) تدریس از طریق محوری یا اساسی


تکنیک های این سیستم بهتر سازی مهارت های محوری یا اساسی را هدف قرار میدهند. بنابراین زمانی که کودک در یکی از مهارت های محوری کاملا قوی میشود پیشرفت در مهارت های رفتاری دیگر مشاهده میشود. با استفاده از این طریق تدریس امید آنست که کودک بتواند رفتار قابل قبول را در همه ارکان اجتماعی نشان دهد.


4) تدریس از طریق فصاحت سازی (مهارت سازی)

 
در این طریق تدریس مربی با استفاده از روش «تحلیل رفتار عملی» به کودک تمام اجزا اجرائی یک رفتار مخصوص را یاد میدهد. امید آنست که با تکرار این تعلیمات ، کودک از روی عادت در انجام آن رفتار های مخصوص کاملا ماهر شود.

5) تدریس از طریق رفتار لفظی


در این نوع تدریس مربی مهارت لفظی کودک را در نظر گرفته و با استفاده از پاداش کلمات بیشتری به کودک یاد می دهد. در آپ گذشته راجع به سیستم «سمت» مقداری صحبت کرده ایم.
چگونگی کار برد سیستم «تحلیل رفتار عملی»

 
در سیستم « تحلیل رفتار عملی» والدین و مربیان یاد می گیرند که پاداش طبیعی محیط کودک را مشخص کرده و از آن براین تدریس رفتار مثبت استفاده کنند. به عنوان مثال با جمع آوری و یاداشت اطلاعات راجع به قبل و بعد از صحنه های عصبانیت علی، مربی ممکن است کشف کند که علی وقتی عصبانی میشود که چراغ اتاق بدون اخطار خاموش می شود. این عصبانیت در زمانی که مادرش او را در بغل می گیرد تا آرام نماید بیشتر میشود.
?در این مثال علی به علت خاموشی چراغ بدون اطلاع او عصبانی شده و شروع به فریاد زدن و پرتاب اشیا میکند. وقتی مادرش او را در بغل میگیرد فریادش بیشتر می شود چون اکنون مادرش به او برای فریاد زدن اولیه به وسیله بغل کردن پاداش میدهد.
بنابراین برای حل این مشکل باید قبل از خاموش کردن چراغ به علی یاد داد که چراغ بایستی خاموش شود. این تدریس می تواند به صورت قطعه ای انجام شود. علی بایستی آرام آرام یاد بگیرد که چراغ باید خاموش شود. به وسیله سویچ های مخصوص می توان نور چراغ را آرام آرام کم کرده تا چراغ خاموش شود و علی می تواند این عمل را به آرامی یاد بگیرد. در ضمن در زمان فریاد زدن مادرش نباید او را بغل کند. بغل کردن علی می تواند یک پاداش مثبت برای زمانی که علی فریاد زدن را پایان داده باشد.
این سیستم اثر بهتر و متبوعتری خواهد داشت زمانی که در اوایل شروع بیماری و سالهای اولیه کودک بکار برده شود. 
تئوری زیر بنای این سیستم
تدریس رفتار در محیط به صورت بسیار آسان و قابل فهم برای کودک پر می کند. تحلیل و عملی کردن رفتار و تدریس آن به کودک،او را برای خودکفائی در زندگی آماده میکند. تحقیقات نشان داده که شروع به استفاده از این سیستم در سالهای اولیه کودکی اثر بسیار مثبتی در یاد گیری کودک خواهد داشت.
کار آمدی این سیستم
به نظر بسیاری از محققین و متخصصین سیستم « تحلیل رفتار عملی» موثر ترین مشی درمانی برای کودکان مبتلا به آتیسم می باشد. به گفته وزارت پزشکی آمریکا تحقیقات 30 ساله در مورد این سیستم نشانگر آنست که کاربرد آن وقتی در سالهای اولیه زندگی کودک استفاده شده بسیار عالی هست. 50? از کودکان اتیستیک که از این سیستم برای درمان آنها استفاده شده مهارت بسیار زیادی در قدرت لفظی، هوشی و رفتار اجتماعی نشان داده اند. تحقیقات راجع به رضایت والدین از پیشرفت فرزندشان با استفاده از سیستم نشان داده که اکثریت والدین رضایت بیش از حد از نتایج این سیستم دارند. مهمترین نکته در استفاده از این سیستم ایجاد وقت گذاری در بکار بردن تکنیک ها می باشد.





تاریخ : دوشنبه 90/6/21 | 3:15 عصر | نویسنده : دیدن صفحه اصلی وبلاگ

روشهای درمانی اوتیسم

روش اِی بی اِی

Applied Behavior Analysis

بسیاری از روشهای درمانی کودکان اُتیستیک بر پایه اصول این روش تهیه شده اند. اصل مهم این روش این است که رفتارهائی که مورد تشویق قرار بگیرند احتمال تکرار و افزایش خواهند داشت و رفتارهائی که مورد توجه قرار نگیرند احتمال حذف شدن آنها وجود دارد .اگر چه اِی بی اِی یک تئوری می باشد ولی بسیاری از مردم از این اصطلاح برای روشهائی که با این اصل کار می کنند استفاده می کنند . دو روش مهمی که بر پایه این اصل وجود دارند روش آموزش جزء به جزء و لوواس می باشند . م

در روش آموزش جزء به جزء و روش لوواس هر تمرینی که به کودک داده می شود شامل یک دستور به کودک ، یک عمل از طرف کودک و یک عکس العمل از طرف درمانگر می باشد .این روش علاوه بر تصحیح رفتارهای کودک شامل آموزش مهارتهای جدید نیز از قبیل مهارتهای اولیه مانند خوابیدن و لباس پوشیدن تا مهارتهای پیشرفته مانند برخوردهای صحیح اجتماعی می باشد . این روش ، روشی بسیار دقیق و کامل است .در این روش معمولاً کودک بین 30 تا 40 ساعت در هفته به صورت انفرادی با درمانگر دوره دیده کار می کند . هر کار و مهارت جدید به اجزاء کوچکتری تقسیم می شود . هرگاه کار خواسته شده ازکودک به درستی انجام شود ، کودک مورد تشویق قرار می گیرد تا در کودک انگیزه تکرار آن و فرمانبری بیشتر شود . این روش با مخالفت هائی نیز روبرو شده است . برخی از متخصصین معتقدند که این روش به احساسات کودک لطمه می زند و مدت زمان آموزش آن در طول هفته تأثیرات ناخوشایندی بر خانواده میگذارد. به هر حال آمار و ارقام و تجربه نشان داده است که تکنیکهای اِی بی اِی نتایج مثبت و با ثباتی بر روی کودکان اُتیستیک داشته است.

PECS سیستم برقراری ارتباط از طریق تبادل تصویر

Pecs در سال 1985به عنوان یک دوره آموزش متناوب که به کودکان وبزرگسالان اتیستیک وگروهی دیگر که مشکل ارتباطی دارند اجازه داد تا شروع کننده ارتباط باشند،ایجاد شد. م
این روش بر ارتباط و آموزش معنادارتاکید دارد،چون معتقدند که یک چیز معنادار در فرد انگیزه وجود می آورد
یکی از سردمداران این نظریه باندی میباشد که شیوه هرم آموزش را مطرح کرد. م

این هرم درپایه شامل: م
م 1.مشوق های قوی
م 2.ارتباط معنادار اجتماعی
م 3.مشوق های قوی
م 4.جلوگیری از رفتارهای نابهنجار

وابعادهرم شامل: م
م 1.تعمیم
م 2.استراتژی های آموزشی
م 3.طراحی آموزش موثر
م 4.کاهش و اصلاح اشتباها ت

اساس آموزش در PECS ابعاد این هرم می باشد. هدف از آموزش در این روش استقلال و زندگی مستقل می باشد. PECS دارای 6فاز می باشد: م

فاز1: کودک یاد می گیرد ارتباط درست را از طریق تبادل تصویری که دارای بالاترین ارزش تشویقی برا یش می باشد،بر قرار کند. هدف اصلی دراین فاز آموزش تقاضا می باشد. م

فاز2: کودک یاد می گیرد در ارتباط اصرار کند.تا اینکه به جستجوی فعالانه تصاویر رفته و سپس به سمت شخصی(مربی) برای برآورده شدن خاصه خود حرکت کند.هد ف ازاین فاز آموزش اصرار به کودک می باشد. م

فاز3: کودک یاد می گیردکه به منظور انتخاب تصویری که نشاندهنده تمایل بیشترش به آن می باشد،بین تصاویر تمایز غائل شود.هدف از این فاز آموزش تشخیص وتمیز می باشد. م

فاز4: کودک یاد می گیرد از ساختار جمله برای بیان در خواست خود به صورت( من... می خواهم) استفاده کند. م

فاز5: کودک یاد می گیرد به سئوال( چه چیزی را می خواهی؟) پاسخ دهد. م

فاز6: کودک یاد می گیرد در مورد چیزهایی که در اطرافش می باشد به صورت خود مختار اظهار نظر کرده و به سئوالات پاسخ دهد. م

با ید توجه داشت که دراوایل این روش( فازهای اولیه) علاوه بر مربی وکودک، کمک مربی نیز حضور دارد.و خانواده نیز در تمام این مراحل باید همکاریهای لازم را داشته باشد. م

برنامه ی آموزشی سان-رایز

 این برنامه توسط از سال 1983 خانواده ی کافمن و به نوع شدید اتیزم دچار شده است تهیه شد. Raun شدند پسرشان همکارانشان این برنامه ی خانگی را در اختیار صد ها خانواده ی دیگر و حتی افراد حرفه ای درمانگر اتیزم در سراسر دنیا قرار داده اند. م

در روش سان-رایز،«والدین» درمانگران اصلی و شکل دهنده به برنامه ی آموزشی هستند. در این برنامه به والدین آموخته می شود که به کودک خود عشق بورزند،به او احترام بگذارند و او را «آنچنان که هست» بپذیرند، تا از طریق این پذیرش کودک خود را به برقراری رابطه ای دو جانبه در محیط آرامش بخش خانه تشویق کنند. م
تعلیم و آموزش این برنامه در «مرکز درمانی اتیزم امریکا» در شفیلد و ماساچوست همانند دیگر مراکز آموزشی خارج از امریکا صورت می گیرد. م
این برنامه مشتمل بر سه بخش است: م
1- شروع برنامه ی آموزشی سان-رایز : شامل یک دوره ی آموزشی به مدت یک هفته برای والدین و درمانگران. آنان در این دوره ی کوتاه مراحل اساسی و روش های لازم برای انجام برنامه ی آموزشی
سان-رایز را فرا می گیرند.گذراندن این دوره پیش نیاز مراحل بعدی است. م
2- اجرای برنامه ی آموزشی سان-رایز به طور پیشرفته :این مرحله نیز در طول یک هفته انجام می شود و به معرفی روش های خاص و چالش های تجربه شده در برنامه های آموزشی خانگی مختلف می پردازد. م
همچنین در طول این مرحله،مربیان به تقویت روحیه و توان والدین می پردازند و آنان را در برنامه ریزی ویافتن اهداف مشخص برای کودکشان یاری می دهند. م
3- اجرای متمرکز و قسمت اصلی برنامه ی آموزشی سان-رایز: این مرحله مهمترین قسمت برنامه است که در طول یک هفته انجام گرفته و علاوه بر والدین شامل فرزندانشان نیز می شود.مربیان برنامه آموزشی، هشت ساعت در روز به آموزش کودک می پردازند و همچنین با استفاده از یافته های خود در هنگام آموزش کودک ،به راهنمایی والدین او برای دستیابی به اهداف تعیین شده برای کودک مشغول می شوند. م
علاوه بر آنچه ذکر شد،موسسه ی سان رایز به انجام مشاوره ی تلفنی و آموزش از طریق نوار ویدئویی نیز می پردازد تا بدین وسیله برای والدین و مربیان،حداکثر بازده در کار با کودکان اتیستیک را فراهم کند.م

اطلاعات بیشتر در مورد برنامه ی آموزشی سان-رایز: م

1-877-766-7473 داخل امریکا : م

001-413-229-2100 خارج از امریکا : م

درمانهای رژیمی و داروئی

از آنجائی که اُتیسم یک طیف از بیماریهای مشابه است نمی توان گفت که یک درمان خاص برای همه این طیف می تواند مؤثر باشد . ولی به هر حال متخصصین و خانواده ها به این نتیجه رسیده اند که با استفاده از چند روش درمانی و یا ترکیبی از آنها می توان به کودکان اُتیستیک کمک کرد تا رفتارهای اختلالی آنها بهتر شده و عملکرد کلّی آنها پیشرفت کند . این ترکیب درمانی می تواند ترکیبی از روشهای روانشناسی و داروئی باشد . تاکنون داروئی یافت نشده است که از بروز اُتیسم جلوگیری کند و یا اینکه آنرا درمان کند ولی متخصصین و خانواده ها به تجربه دریافته اند که بعضی از داروهای استفاده شده در بیماری های دیگر ، در بهبود بعضی از اختلالات اُتیسم مؤثر می باشند . همچنین مشاهده شده است که تغییرات رژیم غذائی و افزودن برخی ویتامین ها و موادمعدنی می تواند در بهبود برخی از اختلالات اُتیسم مؤثر باشد .در طی ده سال گذشته تحقیقات زیادی در این مورد انجام شده که نتایج برخی از آنها حاکی از این است که افزودن برخی ویتامین ها مانند ب6 و ب12 و همچنین حذف برخی مواد مانند گلوتن و کازئین از رژیم غذائی کودک می تواند در بهبود عملکرد سیستم گوارشی ، آلرژی ها و رفتارهای کودک تأثیر مثبت داشته باشد . البته تمامی تحقیقات و بررسی ها این مطلب را به صورت علمی و قطعی ثابت نمی کنند .      تعدادی از داروهای بیماریهای دیگر وجود دارند که در مورد بعضی از کودکان اُتیستیک اثرات مثبت نشان داده اند.این داروها معمولاً در درمان بیش فعّالی ، اختلالات توجه ، و نگرانی در کودکان اُتیستیک مؤثر بوده اند . در اصل می توان گفت هدف از استفاده دارو در کودکان اُتیستیک ، کاهش رفتارهای اختلالی در جهت استفاده بهتر و بیشتر کودک از جلسات درمانی می باشد . سعی کنید در صورتی که متخصصین برای کودک شما دارو تجویز می کنند این سئوالات را از آنها بپرسید : آیا این دارو اثرات جانبی در کودک خواهند داشت ؟ چه مقدار در طی روز باید استفاده شود ؟ به چه نحو باید استعمال شود ؟ در دراز مدت چه تأثیراتی خواهد داشت ؟ چه کسی و چگونه تأثیرات این دارو را در کودک بررسی خواهد کرد ؟آیا آزمایشات بخصوصی را قبل از استفاده این دارو باید انجام داد ؟ آیا استفاده این دارو هم زمان با سایر داروها و ویتامین ها مشکلی نخواهد داشت ؟. به هر حال به خاطر داشته باشید که استفاده از هر داروئی برای کودکان اُتیستیک باید حتماً زیر نظر متخصص انجام شده و اثرات آن به دقت تحت بررسی باشد

 شاید بتوان گفت یکی از بیشترین ویتامین های استفاده شده برای کودکان اُتیستیک ، ویتامین ب می باشد .این ویتامین در ساختن آنزیمهائی که مغز برای فعّالیت خود به آنها احتیاج دارد مؤثر است .در 18 تحقیقی که در مورد این ویتامین انجام شده است نشان داده شده است که حدود نیمی از کودکانی که این ویتامین در رژیم غذائی آنها بیشتر شده بود ، تأثیرات مثبتی در آنها به وجود آمده بود که این تأثیرات شامل بهبود رفتار ، بهبود تماس چشمی ، توجه بیشتر ، و افزایش توانائی یادگیری در این کودکان بود. در بعضی از کودکان ، روغن جگر ماهی که حاوی مقادیر فراوانی ویتامبن های آ و د می باشد تأثیرات خوبی در افزایش تماس چشمی و بهبود رفتاری داشته است . ویتامین س نیز در عملکرد بهتر مغز تأثیر دارد و استفاده آن در برخی از کودکان اثرات مثبت داشته است . در صورتی که قصد استفاده از ویتامین ها را برای کودک خود داشتید می بایست حتماً با دکتر متخصص کودک خود مشورت نمائید و در صورت لزوم آزمایشاتی را انجام دهید تا مطمئن شوید استفاده بیش از حد معمول این ویتامین ها اثرات جانبی و مخرب بر روی کودک شما نخواهد داشت . برخی از کودکان اُتیستیک در مورد بعضی از موادغذائی حساسیت هائی از خود نشان می دهند و حتی ممکن است در مورد آن آلرژی نیز پیدا کنند . ممکن است این حساسیت ها و آلرژی به صورت رفتارهای اختلالی در کودک بروز کنند .گزارشهای فراوانی از والدین و متخصصین وجود دارند که حاکی از آن است که حذف این مواد غذائی از رژیم غذائی کودک باعث پیشرفت چشمگیر و بهبود رفتاری شده است . در برخی از کودکان اُتیستیک مشاهده شده است که پروتئین هائی نظیر گلوتن و کازئین به خوبی شکسته نمی شوند و باعث بروز مشکلاتی در کودک می شوند .حذف این پروتئینها در این کودکان می تواند به رفع اختلالت گوارشی در آنها کمک کند و در نتیجه رفتارهای اختلالی ناشی از آن نیز رفع می گردند . گلوتن در غلات و کازئین در لبنیات وجود دارند . باید توجه داشت که در صورت وجود این مشکل در کودک شما ، نباید غلات و لبنیات به یکباره از رژیم غذائی کودک حذف شوند زیرا ممکن است این قطع ناگهانی خود باعث بروز مشکلات دیگری شود . برای این منظور بهتر است با یک متخصص تغذیه مشورت شود تا نحوه حذف این مواد و تغییر مناسب رژیم غذائی به شما آموزش داده شود




تاریخ : سه شنبه 90/2/27 | 3:11 عصر | نویسنده : دیدن صفحه اصلی وبلاگ

   درمان رفتاری فشرده سه ساله اوتیسم کودکان را بهبود می دهد


بر اساس پژوهش گذشته، "کارد" کشف کرد که بسیاری از این کودکان افزایش قابل توجهی در کارکردهای شناختی و انطباقی، و نیز زبانی، خود داشته اند.

بیشتر این کودکان همچنین بهبودهای چشمگیری در کارکردهای مدیریتی خود بروز دادند.

خبر از: پژوهشکده علوم شناختی
---------------------

Study Reveals Children Recover from Autism with Intensive Three-Year Behavioral Therapy

Main Category: Autism
Also Included In: Psychology / Psychiatry
MNT |Article Date: 13 Nov 2010 - 1:00 PST

A landmark study proves that children are capable of recovery from autism, or of making substantial gains in cognitive and adaptive functioning, as well as language skills, according to results released last night by Dr. Doreen Granpeesheh, founder of the Center for Autism and Related Disorders, Inc. (CARD).

The three-year study, which the State of Arizona funded and CARD, the world"s largest provider of early intensive behavioral intervention for children with autism, conducted, evaluated the effects of behavioral intervention for 14 young children with autism using a version of Applied Behavior Analysis (ABA) that blends structured teaching with play-based behavioral intervention. Today, 43 percent of the study"s participants no longer display clinical symptoms of autism and most of the participants demonstrate significant improvements in functioning.

In accordance with previous research, CARD found that many of the children made substantial gains in cognitive and adaptive functioning, as well as language skills. Most of the children also demonstrated significant improvements in executive functioning. After treatment, the average T-score for the group on the BRIEF, a measure of overall executive functioning, was 61, well below the cut-off for clinically significant impairment. In addition, 8 out of 14 children were functioning in the average range on the Vineland ABC, a measure of overall adaptive functioning, whereas only 2 of 14 were in the average range before treatment began.

"Years ago, some doctors would tell parents that they should institutionalize their children after an autism diagnosis," said Dr. Granpeesheh. "Today, we know that autism is treatable and recovery is possible with the right services. Every child deserves a chance to learn and grow, and we hope that these results provide hope to families of newly diagnosed children."

Among the study"s major findings is that children who developed language skills early in therapy made greater gains over time. The children who did not recover from autism still made substantial gains in their abilities to communicate and live independently. Even the children whose progress was slowest experienced significant decreases in challenging behaviors and increases in independent communication and leisure skills, thereby resulting in improved self-reliance and quality of life.

"My daughter is now recovered from autism," said Elizabeth Howell, parent of a study participant. "When people meet her and interact with her, they cannot believe that she ever had an autism diagnosis."

All children in the study received 25 or more hours per week of one-on-one teaching and therapy. A careful assessment of each child"s strengths and deficits led to targeted teaching programs. Treatment plans were based on children"s motivations and activities were based on their interests.

"The behavioral intervention was intensive, comprehensive and high-quality," said Dr. Amy Kenzer, CARD research manager. "These factors play a major role in the outcomes observed."

Autism is a pervasive developmental disorder that is marked by the presence of impaired social interaction and communication and a restricted repertoire of activities and interests. Autism is estimated to affect as many as 1 in 110 children in America and is four times more common in boys than in girls.

Source: Center for Autism and Related Disorders, Inc



تاریخ : سه شنبه 89/12/3 | 2:47 عصر | نویسنده : دیدن صفحه اصلی وبلاگ
درمان اوتیسم
ما میدانیم که این کودکان تحریکات حسی را به گونه ای متفاوت درک می کنند که موجب اشکال در ابراز محبت و برقراری ارتباط عاطفی در آنها می گردد . اما به هر حال این کودکان می توانند محبت کنند . در صورتیکه این کودکان را باور کنیم قادر به داد و ستد عاطفی با آنها هستیم . تعدادی از روشهای درمانی - توانبخشی شامل موارد زیر هستند :
دارو درمانی - رفتار درمانی - گفتار درمانی

باورهای غلط درباره اتیسم :
کودکان مبتلا به اتیسم هرگز ارتباط چشمی برقرار نمی کنند - کودکان اتیستیک نبوغ دارند -کودکان مبتلا به اتیسم صحبت نمی کنند .
کودکان اتیستیک قادر به نشان دادن محبت خود نیستند - اتیسم یک بیماری روانی است - منظور از پیشرفت این کودکان یعنی اینکه کاملاً شفا یابند - کودکان مبتلا به اتیسم نمی توانند به دیگران لبخند بزنند - کودکان اتیستیک تماس جسمی محبت آمیز برقرار نمی کنند

آیا به افراد اوتیستی می توان کمک کرد؟
آموزش و پرورش ویژه و یا حمایت با برنامه واقعا می تواند در زندگی فردی که اوتیست است تاثیر بگذارد و به او کمک کند تا توانایی های خود را به حداکثر ممکن رشد داه و بیشترین قابلیت های دوره بلوغ خود را بدست آورند

اختلال اوتیسم درمان خاصی ندارد. مصرف آرامبخش ها از بیقراری کودک جلوگیری می کند. روان درمانی نیز بخصوص بصورت رفتار درمانی برای کمک به این افراد لازم است

آیا به افراد اوتیستی می توان کمک کرد؟
آموزش و پرورش ویژه و یا حمایت با برنامه واقعا می تواند در زندگی فردی که اوتیست است تاثیر بگذارد و به او کمک کند تا توانایی های خود را به حداکثر ممکن رشد داه و بیشترین قابلیت های دوره بلوغ خود را بدست آورند

اوتیسم:روشهای درمانی مکمل
http://www.iransalamat.com/?file=art...bsectionId=789
اوتیسم: روش درمانی Social Stories داستانهای اجتماعی
http://www.iransalamat.com/?file=art...bsectionId=789
اوتیسم : روش درمانی Floor Time
http://www.iransalamat.com/?file=art...bsectionId=789
اوتیسم: روش درمانی Picture Exchange Communication Systems – PECS
http://www.iransalamat.com/?file=art...bsectionId=789
اوتیسم: روش درمانی TEACCH
http://www.iransalamat.com/?file=art...bsectionId=789
اوتیسم: روش درمانی اِی بی اِی Applied Behavior Analysis
http://www.iransalamat.com/?file=art...bsectionId=789
روشهای رفتار درمانی و بهبود ارتباط در اوتیسم
http://www.iransalamat.com/?file=art...bsectionId=789
برنامه هائی برای درمان کودکان اوتیسمی زیر 3 سال
http://www.iransalamat.com/?file=art...bsectionId=789
روشهای درمانی اوتیسم
http://www.iransalamat.com/?file=art...bsectionId=789
روشهای درمانی و تربیتی اوتیسم
http://www.iransalamat.com/?file=art...bsectionId=789
روش درمان اوتیسم
http://www.iransalamat.com/?file=art...bsectionId=789
درمان های در نظر گرفته شده برای اوتیسمی ها شامل چه اقداماتی است؟
http://www.iransalamat.com/?file=art...bsectionId=789
بررسی اثر بخشی مشاوره گروهی بر عملکرد خانواده و رضایت زناشوئی در مادران کودکان مبتلا به اوتیسم
http://www.iransalamat.com/?file=art...bsectionId=789
کمک کارتون به کودکان اوتیسمی
http://www.iransalamat.com/?file=art...bsectionId=789
فوتبال به درمان اوتیسم کمک می‌کند
http://www.iransalamat.com/?file=art...bsectionId=789


درمان اوتیسم: مشاوره با متخصص
http://www.iransalamat.com/?file=art...bsectionId=789

__________________



تاریخ : سه شنبه 89/12/3 | 2:37 عصر | نویسنده : دیدن صفحه اصلی وبلاگ

سوار کاری در درمان اوتیسم موثر است



محققان اعلام کردند: کودکانی که به اوتیسم مبتلا هستند، احتمالا بتوانند با یک برنامه سوارکاری ملایم تا حدی به درمان بیماری خود کمک کنند.

به گزارش سرویس بهداشت و درمان خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) واحد علوم پزشکی ایران، براساس نتایج حاصل از بررسی محققان آمریکایی، یک برنامه سوار کاری هفته‌ای برای اولین بار برای کودکان مبتلا به اوتیسم انجام شد.

در این برنامه، کودکان هفته‌ای یکبار به نزد پزشک مربوطه می‌روند و او مدت زمان سوارکاری و چگونگی آن را توضیح می‌دهد. در این روش بیمار همراه با یک سوارکار ماهر به سوارکاری می‌پردازد.

در این رابطه محققان اظهار داشتند: به نظر می‌آید این روش به دلیل ارتباط عمیقی که با اسب و اسب سوارکاری برقرار می‌کنند بسیار کارآمد و موثر باشد.

براساس این گزارش، سوارکاری باعث می شود تا اعتماد به نفس کودکان و مهارت‌های گفتاری آنها بهبود یابد. این امر به دلیل این که اکثر کودکان مبتلا به اوتیسم معمولا حرف نمی‌زنند، بسیار مفید است.

همچنین سوارکاری و ارتباط با اسب به کودک، نحوه ارتباط بدون کلامی را نیز یاد می‌دهد و می‌تواند به کودک نشان دهد هر حرکتی که او انجام می‌دهد، عکس‌العملش را بلافاصله می‌بیند





  • دانلود فیلم
  • پیچک