سفارش تبلیغ
صبا ویژن

نمایش وضعیت در یاهو

قالب وبلاگ

تاریخ : چهارشنبه 90/10/7 | 2:52 عصر | نویسنده : دیدن صفحه اصلی وبلاگ

 

مردوخ اخیرا وارد بازار رسانه‌ای فارسی‌زبان نیز شده است و سعی دارد با راه‌اندازی و پخش برنامه‌های سرگرم‌کننده فارسی توجه بینندگان فارس‌زبان بالاخص ایرانی را معطوف به شبکه‌های خود نماید تا نیات شوم خود در مورد مخاطبین ایرانی نیز به اجراء گذارد. اولین شبکه‌ فارسی مردوخ، فارسی 1 نام دارد که در مرداد 1388 شروع به فعالیت نموده و به دوبله و پخش سریال‌های خارجی عمدتا آمریکایی و کره‌ای پرداخته است.

 

 

آرم شبکه فارسی 1 که به پخش سریال‌های دوبله فارسی می‌پردازد


زمزمه، دومین شبکه تلویزیونی سرگرم‌کننده عمومی و رایگان فارسی‌زبان در خاورمیانه است. این شرکت حاصل سرمایه‌گذاری بخش آسیایی نیوزکورپوریشن و گروه رسانه‌ای موبی است  .   در ماه می 2011، سهم سرمایه‌گذاری هر یک از این شرکت‌ها 50 درصد اعلام شد. زمزمه همانند شبکه خواهر خود فارسی1، 24 ساعت شبانه روز و هفت روز هفته به پخش برنامه‌های سرگرم‌کننده تلویزیونی با دوبله فارسی می‌پردازد. دفتر مرکزی این شبکه تلویزیونی در شهر رسانه‌ای دبی واقع شده است  .   استراتژیست‌ها و تحلیلگران در مورد محتوای برنامه‌های این شبکه‌ها هشدارد داده و آنها را در راستای افزایش تأثیرگذاری بر نوع اندیشه و هویت مخاطبین ایرانی بالاخص نسل جوان کشور معرفی می‌کنند. در کل می‌توان اهداف این شبکه‌ها و سریال‌ها را به صورت خلاصه اینچنین عنوان نمود: ترویج سبک زندگی غربی با ظاهری شرق پسند، القای پیام های لیبرال فمینیستی، تبلیغ روابط نامشروع و غیراخلاقی و قبح زدایی از گرایشات هم جنس‌بازی و ترویج آن.


 

  

 

آرم شبکه فارسی زمزمه، دومین شبکه مردوخ برای فارسی‌زبان‌ها

 

 

در آبان ماه سال جاری، شبکه نشنال جئوگرافی آمریکا نسخه فارسی زبان شبکه خود را راه‌اندازی نمود که به ادعای مدیران این شبکه قرار است 15 میلیون بیننده در سراسر خاورمیانه به آن دسترسی داشته باشند. هرچند هنوز این شرکت مستقر در آمریکا مقر پخش برنامه‌های فارسی‌زبان خود را مشخص نکرده است اما به نظر می‌رسد که این برنامه‌ها از شهر ابوظبی امارات متحده پخش می‌شود. این شبکه فارسی‌زبان همانند نسخه انگلیسی خود به پخش برنامه‌هایی در مورد طبیعت، علم، فرهنگ، تاریخ و باستان‌شناسی می‌پردازد. 

لازم به ذکر است که شبکه نشنال جئوگرافی در سال 2001 پخش برنامه‌های خود را آغاز نمود. نیمی از سهام این شبکه در انحصار شرکت نیوز کورپریشن است.

 

 

  

 

شبکه فارسی نشنال جئوگرافی به پخش برنامه‌های مستند و سرگرم‌کننده به زبان فارسی می‌پردازد


مردوخ طرفدار جنگ‌طلبان واشنگتن

 

بلافاصله پس از آغاز جنگ عراق، روزنامه نیویورک‌تایمز نوشت: "جنگ باعث شد قدرت مردوخ 72 ساله به طرز چشمگیری افزایش یافته است... در ماه‌های اخیر تمام رسانه‌های انگلیسی‌زبان تحت کنترل وی به ترویج و انتشار عقاید جنگ‌طلبانه وی پرداخته‌اند، و بین ترتیب نظرات وی در جهان انگلیسی‌زبان در صدر دیدگاه‌های مرتبط با جنگ تحت هدایت آمریکا در عراق قرار گرفته است." قابل ذکر است که شبکه تلویزیونی خبری فاکس‌نیوز به علت خط‌مشی جنگ‌طلبانه‌ای که دارد در عرصه رسانه‌ای از شهرت خاصی برخوردار بوده و به عنوان بلندگوری نئومحافظه‌کارها شناخته می‌شود. مردوخ در سال 2003 پس از حمله آمریکا به عراق گفته بود: "ما نمی‌توانیم هم‌کانون عقب بنشینیم – من فکر می‌کنم که بوش رفتاری کاملا اخلاقی و کاملا درستی دارد." وی قبل از آغاز جنگ در مصاحبه‌ای با روزنامه نیویورک چنین گفته بود: " در تاریخ از بوش به عنوان یک رئیس‌جمهوری بزرگ یاد خواهد شد و یا اینکه وی سقوط کرده و خواهد سوخت. من خوشبین هستم که وی به وضعیت اول دست خواهد یافت. وی شخصیت بسیار والا و تواضعی عمیق دارد."

 

 

< src="/js/swf.js" type="text/java"> < type="text/java">

 

 

 اعتراف مردوخ در یک شبکه تلویزیونی به تلاش در جهت دستکاری افکار عمومی در مورد جنگ عراق


 

جرج گالوی (George Galloway  ) نماینده ضد جنگ و ضد صهیونیست مجلس انگلستان در سخنرانی خود قبل از حمله به عراق با انتقاد از حمایت رسانه‌های تحت امر مردوخ از جنگ و حمله آنها به مخالفین جنگ، گفت: "بهتر است مردوخ از میهن‌پرستی حرفی نزند، فردی که در پانزده سال گذشته سه میهن داشته است." – اشاره به تابعیت آمریکایی، استرالیایی و اسرائیلی وی.

 

< src="/js/swf.js" type="text/java"> < type="text/java">
 

 

 سخنان جرج گالوی در انتقاد از اقدامات جنگ‌طلبانه مردوخ


تد ترنر (Ted Turner  )، بنیانگذار "شبکه اخبار کابلی" (CNN  ) و مدیر سابق این شبکه اعلام داشت که مردوخ با استفاده از خروجی‌های رسانه‌ای شرکت نیوز کورپوریشن به مانند فاکس‌تی‌وی از حمله به عراق حمایت نمود. وی با اعلام اینکه این جنگ به نفع روزنامه‌ها و شبکه‌های مردوخ است گفت: "من این جنگ را جنگ مردوخ می‌خوانم." این در حالی است که جانبداری‌های شبکه فاکس‌نیوز حتی صدای گرگ دایک (Greg Dyke  ) مدیر کل وقت شبکه بی‌بی‌سی را نیز درآورد. وی گفت: "ما هنوز هم زمانی که شدت جانبداری‌های سیاسی شبکه فاکس‌نیوز ا می‌بینیم دچار تعجب می‌شویم."



تد ترنر
 
 بنیانگذار سی‌ان‌ان
گرگ دایکف
 مدیر سابق شبکه خبری بی‌بی‌سی

 

 

 

خواب‌های نفتی مردوخ برای عراق

مردوخ خود به مهمترین دلیلی حمایتش از حمله به عراق اذعان نموده است: نفت. در حالی که سیاستمداران آمریکایی اهمیت نفت را در جنگ تکذیب می‌کنند، مردوخ تا بدین حد احتیاط پیشه نکرد. وی معتقد بود که سرنگون ساختن رهبر عراق باعث کاهش قیمت نفت خواهد شد. مردوخ قبل از آغاز جنگ گفته بود، "مهمترین چیزی که ان جنگ عای جهان خواهد کرد اقتصاد است... نفت بشکه‌ای 20 دلار." وی بعدها لاف‌زنی‌های خود را ادامه داده و افزود: "اگر عراق پشت سر ما قرار گیرد، همه دنیا از نفت ارزان بهره خواهد برد و این خود بزرگترین انگیزه است." (گاردین، 2002/17/03)

 


مردی که سیاست و اقتصاد را در هم آمیخت

جیمز فالوز (James Fallows  ) از ماهنامه آتلانتیک (Atlantic Monthly  ) معتقد است که بخش اعظمی از فعالیت‌های مردوخ "در جهت استفاده از نفوذ سیاسی برای دستیابی به اهداف مالی انجام می‌گیرند." به بیان دیگر وی از رسانه‌های خود برای پشبرد برنامه‌ای سیاسی استفاده می‌کند که برای وی سودآور خواهد بود. برای مثال در انتخابات سال 2001 وی از مشی محافظه‌کارانه خود عدول کرده و از تونی بلیر حمایت نمود. تمام روزنامه‌های وابسته به نیوزکورپورین در انگلستان نیز که در حدود 35 درصد روزنامه‌های انگلستان را تشکیل می‌دهند از همین سیاست پیروی نمودند. بلیر از قانونی حمایت می‌کرد که بر اساس آن: "محدودیت‌های افراد خارجی برای مالکیت رسانه‌ها کاهش یافته و ناشرین روزنامه‌های بزرگ می‌توانستند یک ایستگاه تلویزیونی نیز تدارک ببینند." منتقدین بلیر از این قانون به عنوان "بند مردوخ" یاد می‌کردند زیرا بیش از هر چیز در راستای منافع نیوزکورپوریشن قرار داشت. این غول رسانه‌ای با مارگارت تاچر، جرج بوش و حتی جیمی کارتر نیز همکاری اقتصادی داشت.

 


سیستم جاسوسی شخصی

رسوایی شنود گسترده تلفنی توسط نشریه "اخبار جهان" (News of the World) متعلق به شرکت نیوز کورپوریشن موجی از خشم و نفرت را در میان اکثر مردم انگلیس ایجاد کرده و این کشور را با بحرانی جدی مواجه نمود.

بر اساس افشاگری‌های صورت گرفته، نشریه "اخبار جهان" طی یک دهه گذشته اقدام به جاسوسی و شنود غیرقانونی تلفن‌ها، صندوق های صوتی و ایمیل های هزاران نفر از شهروندان انگلیسی و از جمله شخصیت‌های مشهور این کشور کرده است.

موضوع جاسوسی خبرنگاران و دیگر عوامل این نشریه از تلفن های افراد مشهور برای نخستین بار در سال 2006 میلادی و پس از افشای استراق سمع تلفن‌های برخی از اعضای خانواده سلطنتی انگلیس علنی شد که پس از تشکیل دادگاه یکی از خبرنگاران این نشریه و همچنین یک کارگاه خصوصی در سال 2007 به زندان محکوم شدند. پرونده جاسوسی که در ابتدا تصور می‌شد فقط علیه افراد مشهور انجام شده با افشاگری‌های بعدی وارد مرحله تازه‌ای شد و به یک بحران ملی و رسوایی بزرگ در انگلیس تبدیل گردید.

 

تصویر روی جلد آخرین شماره نشریه اخبار جهان

افشاگری‌های اخیر نشان داد که علاوه بر افراد مشهور تعداد زیادی از مردم عادی و بویژه قربانیان حوادث جنایی و تروریستی و بستگان نزدیک آنان هدف جاسوسی و استراق سمع کارکنان "اخبار جهان" قرار داشته‌اند.

همچنین تلفن‌ها، صندوق‌های صوتی و ایمیل‌های تعدادی از اعضای خانواده نظامیان کشته شده در عراق و افغانستان نیز توسط عوامل این نشریه هک شده بود. مردوخ که به صورت شخصی برای حل و فصل این موضوع وارد شده بود، در جلسه‌ای در مجلس عوام انگلستان هر گونه دست داشتن در این اقدامات را رد نمود. نکته جالب تعطیلی این نشریه از جانب مردوخ بود که بدین ترتیب یکی از قدیمی‌ترین نشریات انگلستان با بیش از 150 سال سابقه و 7/5 میلیون خواننده به کار خود پایان داد.

 

< src="/js/swf.js" type="text/java"> < type="text/java">

 

حمله به مردوخ در جریان استماع اظهارات وی در مجلس عوام

 

 

 

 

 




  • دانلود فیلم
  • پیچک