سفارش تبلیغ
صبا ویژن

نمایش وضعیت در یاهو

قالب وبلاگ

تاریخ : دوشنبه 92/7/15 | 3:18 عصر | نویسنده : دیدن صفحه اصلی وبلاگ

 

(فروشگاه نرم افزار)  http://www.behesht1389.mihanblog.com

 

http://www.parsiblog.com/PhotoAlbum/behesht1389/8ffeb26a66ffb3b25d9828e44bf32a0a.jpg

استرس و راهکارهای کاهش آن

امروزه تقریباً تمامی افراد با واژه استرس آشنایی دارند،

چرا که جزء جدایی ناپذیر زندگی انسان شده و انسان از کودکی با موقعیت های تنش زا مواجه است.

مرگ نزدیکان، حوادث غیرمترقبه، بیکاری و ناکامی های متعدد از جمله موقعیت هایی هستند

که به ایجاد استرس می انجامند.

با وجود این که منابع استرس را نمی توان از بین برد،

ولی با شناخت آن می توان راه های مقابله موثر را اتخاذ کرد و از تاثیرات منفی آن کاست. 

گذران اوقات زندگی انسان در سه بخش عمده می گذرد:

مشاغل و سازمان ها، مسایل اجتماعی و خانواده. بدیهی است که استرس نیز در هرسه بخش یاد شده وجود دارد.
در این گفتار برای جلوگیری از طولانی شدن کلام به تاثیر استرس و راه های مقابله با آن خواهیم پرداخت.
تاثیرهای استرس
 استرس های روانی- اجتماعی‌‌، همواره به عنوان یکی از مهم ترین عوامل پیدایش و شکل گیری بیماری های مختلف جسمانی و روانی و مرگ و میر افراد مطرح بوده است. در این زمینه می توان به ارتباط روی دادهای تنش زا با ناراحتی های قلبی، پوستی، دستگاه ایمنی و بیماری هایی هم چون زخم معده و سرطان اشاره داشت.
 
تاثیرهای هیجانی: احساس اضطراب و افسردگی، افزایش تنش های جسمانی، افزایش تنش های روان شناختی از تأثیرهای هیجانی استرس بر انسان محسوب می شود.
 
تاثیرهای فیزیولوژیکی: ترشح آدرنالین و نورآدرنالین، اختلال در کارکرد دستگاه گوارش، افزایش ضربان قلب، اختلال در تنفس و انقباض رگ های خونی از مهم ترین تاثیرهای فیزیولوژیکی استرس به شمار می آیند.
 
تاثیرهای شناختی: کاهش تمرکز و توجه، کاهش ظرفیت حافظه کوتاه مدت و افزایش پریشانی و حواس پرتی از مهم ترین تاثیرهای شناختی استرس است.
 
تاثیرهای رفتاری: افزایش گریز از کار و فعالیت، اختلال در الگوی خواب، کاهش کارکردهای تحصیلی، شغلی و اجتماعی از تاثیرهای رفتاری استرس به شمار می آیند .
 
بدیهی است استرس بخش جدایی ناپذیر زندگی بشر است، بنابراین لازم است تمامی افراد با راه ها و راه بردهای مقابله با آن آشنا باشند. با شناخت عوامل ایجاد کننده استرس می توان زمینه مقابله با آن را مهیا کرد. صور مختلف حمایت های اجتماعی، زمینه را برای بازداری و کاهش مشکلات عاطفی و روانی فراهم می کند.شدت واقعه¬ی تنش زا، نوع آن، ویژگی های شخصیتی فرد، سن و تجارب گذشته از مهم ترین متغیرهایی هستند که در اتخاذ روش مقابله تاثیر دارند. برای مقابله با استرس ها یا فشارهای روانی، راه کارهای مختلفی وجود دارد که شیوه مدیریت صحیح، آن ها را به ما می آموزد. با رعایت و به کارگیری این روش ها، می توانیم علاوه بر حل یا کم کردن مشکلات به آرامش پایدارتری دست یابیم.
 
به خداوند توکل کنیم
 وقتی انسان یاد خدا را در دل خود زنده نگه دارد و ارتباط روحی و معنوی بین خود و خدا برقرار کند، به آرامش عمیق، همراه با خشنودی می رسد و با توکل به خدا از هرگونه ناامیدی و اضطراب و فشار روانی رها می شود.
 قرآن کریم در سوره رعد آیه 29 می فرماید: کسانی که ایمان آوردند قلبهایشان با یاد خدا آرام می گیرد، آگاه باشید تنها با یاد خدا قلب ها آرامش می یابد.
 
از وضعیت جسمی خودآگاه باشیم
از نشانه های پریشانی در خود از قبیل سردرد، آشفتگی، درد معده، نداشتن تمرکز، سرماخوردگی، خستگی زیاد و ... مطّلع باشیم. زیرا این علائم می توانند نشانه های استرس باشد که باعث اختلالات جدی تر از قبیل: زخم معده، فشار خون بالا، بیماری های قلبی و... باشند. 
 
برنامه های زندگی را اولویت بندی کنیم 
هنگامی که با انبوهی از مشکلات به طور هم زمان روبه رو هستیم، به آسانی در مقابل آن ها به زانو در آمده و از حل آن ها عاجز می شویم. آشفتگی و بی نظمی در کارها و برنامه ها می تواند تولید استرس کرده و نقطه ای برای شروع شکست در طرح های ناتمام شود. اولویت بندی مسایل به ترتیب اهمیت و بررسی آن ها به ما این امکان را می دهد که به هر کاری در زمان و مکان خود رسیدگی کنیم. بهتر است که طرح ها را یکی بعد از دیگری به انجام برسانیم.
 
وقت خود را تنظیم کنیم
کارهای روزمره خود را به ترتیب اهمیت و مدت زمان آن ها یادداشت کنیم، با این کار در می یابیم وقت خود را چگونه تنظیم کنیم تا همیشه کارهای مان به موقع انجام شود. اگرمطمئن باشیم وقت کافی برای انجام تمام فعالیت های مورد نظر و مهم خود نداریم، شاید بیش از حد و بیهوده تلاش نکنیم. 
 
عادت های استرس زای خود را عوض کنیم 
ما از عادت های خوب و بد خود اطلاع داریم و آن ها را خوب می شناسیم. می توانیم آن هایی را که موجب آزار روحی ما می شوند ترک کنیم. یا اگر ترک آن ها مشکل است سعی کنیم از حال و هوای آن عادت خود را خارج کرده یا مسیر فکر خود را تغییر دهیم.
 
از معاشرت با افراد استرس زا بپرهیزیم 
از ارتباط با افرادی که سبب ایجاد استرس در ما می شوند دوری کنیم. یا اگر دوری کردن از این افراد برای مان مشکل است، می توانیم با آنان در جمع ارتباط برقرار کنیم. 
 
از رقابت با دیگران خودداری کنیم
رقابت با دیگران در کار، شغل، مقام، زندگی و مخصوصا"ظواهر، می تواند یکی از منابع اجتناب ناپذیر استرس یا فشار روانی باشد. شاید هم افرادی را بشناسید که کار می کنند تا حسادت و خشم دیگران را برانگیزند ولی در واقع استرس حاصل از حسادت و رقابت، به خود فرد تحمیل می شود.
 
از تکنولوژی درست استفاده کنیم
وسائلی مانند موبایل، کامپیوتر،... باعث می شوند که طی یک روز بیش از حد کار و فعالیت انجام دهیم. قبل از خرید وسایل و تجهیزات جدید مطمئن شویم که این وسایل به پیشرفت موقعیت فعلی ما کمک می کند.
 
مشکلات را بپذیریم
باید پذیرفت که برخی اوقات شرایط طاقت فرسایی در زندگی پدید می آید و کاری نیز از دست ما بر نمی آید.در این شرایط باید با صبر و پذیرش مشکل و دگرگون کردن موقعیت بار عاطفی مشکل را کم کنیم.
 
ورزش کنیم 
تحقیقات نشان داده است که ورزشکاران از استرس و افسردگی کمتری نسبت به دیگران برخوردارند. هم چنین برنامه تمرینات هوازی باعث بهبود حالات افسردگی، اضطراب، آشفتگی فکری و خستگی¬شدید می باشد. یک پیاده روی تند و سریع به مدت 40 دقیقه میزان استرس را به طور متوسط تا 14 درصد کاهش می دهد.
 
به طور صحیح تنفس کنیم 
تنفس صحیح باید به این صورت باشد: دم(دادن هوا به ریه ها) یک شماره، نگهداشتن نفس چهار شماره، بازدم(بیرون فرستادن هوا از ریه ها )دو شماره
 
به تغذیه خود برسیم 
خوردن غذای مناسب بسیار مهم است. زیرا انرژی مورد نیاز بدن را تامین می کند و کمتر دچار حالت عصبی یا فشار روانی می شویم. همیشه استفاده از مواد غذایی سبوس دار، میوه، ترکیبات کربوهیدرات، سبزیجات و حبوبات باعث ثابت ماندن اندازه ی قند خون شده و کمتر خسته می شویم.از مصرف زیاد نمک، چربی، خوراکی های سرخ شده و مواد قندی ساده که به آزاد شدن اپی نفرین کمک می کند و باعث عدم مقاومت بدن در برابر فشار روانی می شود خودداری کنیم. به مقدار کافی آب بنوشیم و از مصرف زیاد قهوه، چای و نوشابه های گازدار تا حد امکان پرهیز نماییم.
 
روابط اجتماعی خود را گسترش دهیم
هنگامی که تحت استرس یا فشار روانی هستیم، به طور غریزی تمایل داریم به گوشه ای پناه ببریم. کاری اشتباه تر از این وجود ندارد، چون گوشه گیری باعث می شود تا حواس خود را بیشتر روی مشکلات و افکار منفی متمرکز کنیم که به جای حل آن به تشدید استرس کمک  می کند.
 
هیجانات سرکوب شده خود را تخلیه کنیم
متخصصان معتقدند عمل ساده افشای خود باعث تسکین فشار روانی می شود. نوشتن احساسات در دفترچه یا صحبت کردن در نوار کمک می کند تا فشار روانی ناشی از رویدادهایی مثل از دست دادن شغل، مشروطی در دانشگاه، ... کم شده و راحت تر و منطقی تر درباره راه حل های مشکلاتمان بیندیشیم.
 
روی موضوع آرامش بخش تمرکز کنیم
اگر افکارمان به دام اوضاع و احوال نگران کننده ای اسیر شد، سعی کنیم با انحراف افکار روی موضوع های آرام بخش مانند یادآوری خاطرات لذت بخش و یا دقت در تصاویر زیبا، از افکار منفی دوری کنیم.
 
شمارش کنید
یک روش موثر برای برخورد با موقعیت‌های استرس‌آور، شمارش تا عدد 10 است. این کار به شما کمک می‌کند تا از لحاظ فکری و روانی از آن لحظه استرس‌آور دور شده و به مدت10ثانیه وقت پیدا می کنید تا از آن شرایط خود را رها کنید.
 
شیء ای را فشار دهید
همان طور که می دانید در هنگام استرس ، تخلیه انرژی اضافی انباشته شده در بدن ضروری است . گروهی این کار را با ضربه یا شکستن جسمی انجام می دهند. گروهی عادت دارند کتاب و یا هر کاغذی را که جلوی آن ها هست پاره کنند ولی بهترین راه فشردن شیئی در دست هاست. معمولاً فشردن چیزی بادست باعث کاهش استرس و دغدغه می شود. شما می توانید یک حلقه تقویت کننده مچ دست همیشه همراه داشته باشید و درهنگام استرس آن را در دست خود فشار دهید.
 
•به موسیقی ملایم گوش کنیم.
•صاف بایستیم.
•برای خود ارزش قائل شویم.
•" نه " گفتن را بیاموزیم.
•به اخبار ناخوشایند توجه نکنیم.
•گاهی مسائل را رها کنیم.
•از متخصصان کمک بگیریم.
•با مدیتیشن آرامش خود را به دست آوریم. 
•بخندیم.
•به چشمان خود استراحت بدهیم.
•قدم بزنیم.
•به موقع از خانه خارج شویم.
•صبح زود از خواب بیدار شویم.
•شب ها به موقع و به اندازه کافی بخوابیم.

به نقل از ایران اتیسم




تاریخ : دوشنبه 92/7/15 | 3:10 عصر | نویسنده : دیدن صفحه اصلی وبلاگ

 

(فروشگاه نرم افزار)  http://www.behesht1389.mihanblog.com

 

http://www.parsiblog.com/PhotoAlbum/behesht1389/db1f04b5028e18664d006a3d1ad30f89.jpg

یکی از مشکلات رفتاری کودکان و نوجوانان مسئله ی لجبازی است. این مشکل، معمول ترین مسئله ای است که والدین و مربیان با آن دست به گریبان هستند تاحدی که از نظر آن ها، رفتارهای فرزندانشان چالش برانگیز و مشکل آفرین تلقی می شود، به ویژه اگر والدین و مربیان مهارت لازم برای مقابله با این مشکل را نیاموخته باشند.مهم ترین مشخصه ی لجبازی و نافرمانی کودکان و نوجوانان، ارایه ی الگوهای مکرر رفتاری منفی گرا، لجبازی و خصومت در برابر بزرگترها است که به صورت واکنش های منفی در قالب یک دندگی مستمر و مقاومت در برابر دستورهای بزرگترها، نادیده گرفتن مداوم قوانین و مقررات اعمال شده توسط آنان، مشاجره و ناتوانی در تحمل سرزنش بروز می کند.فرزندان دارای این ویژگی،خصومت خود را به صورت پرخاشگری کلامی نشان می دهند.

http://www.parsiblog.com/PhotoAlbum/behesht1389/9c3d5c21330050017452aa24d45c74a6.gif


تاریخ : دوشنبه 90/10/19 | 2:4 عصر | نویسنده : دیدن صفحه اصلی وبلاگ

24 نمونه از این فعالیت‏ها را با هم مرور می‏کنیم.
1. از سرگرمی‌های ساده خانگی استفاده کنید. مثلا با همکاری تمام افراد خانواده و مشارکت بچه‌ها آشپزی کنید. کیک و کلوچه، پیتزای سبزیجات یا آش بپزید و همه دور هم نوش‌جان کنید. بهتر است هنگام تهیه غذا و مواد اولیه در آشپزخانه به بچه‌ها سخت‌ نگیرید و تمیز کردن آشپزخانه را بگذارید برای بعد.

2. در خانه کارهای هنری انجام دهید. بچه‌ها دوست دارند کارهای هنری انجام دهند. کاغذ و وسایل نقاشی در اختیار آنها قرار دهید و از‌ آنها بخواهید، داستانی درباره یک روز تابستانی بنویسند و آن را نقاشی کنند. می‌توانید برای جذابیت بیشتر، نقاشی گروهی بکشید و روی یک مقوای بزرگ با کمک هم یک نقاشی بکشید.

3. ساخت کاردستی برای بچه‌ها جذابیت دارد و در کنار آن می‌توانند چیزهای زیادی یاد بگیرند. می‌توانید یک شخصیت پسر یا دختر روی مقوا بکشید و دور آن را با قیچی ببرید. سپس با کاغذهای رنگی لباس، کفش، کلاه آفتاب‌گیر و عینک آفتابی برایش درست کنید و البته راه‌های مراقبت از پوست در برابر آفتاب را هم به فرزندتان بیاموزید.

4. نمایش عروسکی بازی کنید. شخصیت‌های داستان می‌توانند عروسک‌های فرزندتان یا نقاشی‌هایی که کشیده‌اید و دور آن را بریده‌اید، باشند. اگر نمایش عروسکی را کمی شاد و خنده‌دار اجرا کنید، نکات آموزشی داستان بیشتر در ذهن بچه‌ها می‌ماند.

5. چند کتاب رنگ کردنی برای بچه‌ها بخرید و به آنها هدیه بدهید. شعرهایی که درباره روزهای تابستانی است، بخوانید. آنها را به بچه‌ها هم یاد بدهید تا با شما همراهی کنند.

6. ساعاتی را هم به ورزش و تحرک اختصاص دهید. مبل‌ها را کنار بکشید و یک آهنگ ورزشی بگذارید. لباس‌ مناسب ورزش بپوشید و با هم کمی نرمش کنید.

7. لباس‌های قشنگ بپوشید و عکس یادگاری بگیرید.

8. بازی‌های سرگرم کننده و دسته جمعی انجام دهید. مثلا همه با هم پازل درست کنید و یا از یکی از بچه‌ها بخواهید درباره یک شی در اتاق بدون اینکه نام آن را ببرد، توضیح بدهد. بعد از بقیه بچه‌ها بخواهید حدس‌های خودشان را در این باره روی کاغذ بنویسند و هر کس درست حدس زد، به او فرصت دهید دفعه بعد او درباره یک شی توضیح بدهد. می‌توانید بیست سوالی بازی کنید و توضیحات را در قالب سوال از هم بپرسید.

9. بچه‌ها را یک جا جمع کنید و برای‌شان قصه بگویید. می‌توانید قصه‌ای جدید یا قصه‌‌های مورد علاقه آنها را تعریف کنید.

10. بازی با سایه‌ها برای بچه‌ها لذت‌بخش است. چراغ‌های اضافه را خاموش کنید و روی دیوار با سایه اشکال مختلف بسازید. از بچه‌ها هم بخواهید در این کار شرکت کنند.


11. می‌توانید چند فیلم کارتونی یا فیلم مناسب سن فرزندتان تهیه کنید و در روزهایی که مجبورید چند ساعت در خانه بمانید، از فرزندتان بخواهید یکی از آنها را انتخاب و تماشا کند.

12. بچه‌ها را تشویق کنید اتاق‌شان را مرتب کنند. معمولا بچه‌ها علاقه‌ای ندارند که اتاق‌شان را تمیز کنند، اما شما می‌توانید این کار را برای‌شان جذاب کنید. مثلا زمان بگیرید که چه‌قدر طول می‌کشد تا اتاق‌شان را مرتب کنند و بعد اگر اتاق‌شان مرتب شد، برای آنها جایزه‌ای در نظر بگیرید و تشویق‌شان کنید.

13. با کمک بچه‌ها خودتان خمیر بازی درست کنید. می‌توانید یک فنجان آرد، یک سوم فنجان آب و یک دوم فنجان نمک را با هم مخلوط کنید و خوب هم بزنید. در صورت لزوم آب یا آرد به میزان کم اضافه کنید تا غلظت آن طوری شود که به راحتی بتوان با آن اشکال مختلف ساخت و در ضمن به دست نچسبد. با استفاده از این خمیر، بچه‌ها می‌توانند به راحتی بازی کنند و شکل‌های مورد علاقه‌شان را بسازند و بعد از خشک‌ شدن، آنها را رنگ کنند.

14. بچه‌ها نقاشی با انگشت را دوست دارند. می‌توانید خمیرهای رنگی درست کنید تا با آن نقاشی برجسته آماده کنند. برای تهیه این خمیر؛ نصف فنجان نشاسته را در یک فنجان آب سرد حل کنید. بعد سه فنجان آب جوش به آن اضافه کنید و روی حرارت قرار دهید تا دو مرتبه به جوش بیاید. خوب آن را به هم بزنید و وقتی شفاف و کمی غلیظ شد، آن را از روی حرارت بردارید و پودرهای رنگی به آن اضافه کنید. وقتی این خمیر خنک شد، بچه‌ها می‌توانند با آن نقاشی کنند.

15. چسب، قیچی و روزنامه باطله در اختیار بچه‌ها بگذارید تا با بریدن عکس‌ها و حروف آن، تصاویر و جملات جدید درست کنند. می‌توانید با روزنامه‌های باطله برای بچه‌ها کلاه، قایق یا موشک درست کنید.

16. از بچه‌ها بخواهید تمام عروسک‌های ریز و اسباب‌بازی‌های کوچک خودشان را یک جا جمع کنند و بعد با همه آنها یک شهر کوچک بسازند.

17. چند لیوان آب را کنار هم بچینید. بعد در هر کدام مقدار متفاوتی آب بریزید. حالا اگر با قاشق به هر لیوان ضربه بزنید، صدای خاصی می‌دهد. می‌توانید با هم آهنگ بزنید و شعر بخوانید.

18. آلبوم‌های عکس را بیاورید و با هم عکس‌ها را ببینید و درباره خاطرات آن با هم صحبت کنید.

19. خاطرات قدیم خانوادگی را برای بچه‌ها تعریف کنید و به آنها بگویید وقتی بچه‌ بودید، در تعطیلات تابستانی چه کارهایی انجام می‌دادید و چه‌طور خودتان را سرگرم می‌کردید.

20. از بچه‌ها بخواهید یک شغل انتخاب کنند. مثلا پزشک، پرستار، معلم یا آتش‌نشان شوند و شما هم نقش بیمار یا شاگرد آنها را بازی کنید.

21. بچه‌ها بازی با حباب را خیلی دوست دارند. می‌توانید در یک ظرف کوچک کمی آب صابون درست کنید و با یک نی حباب بازی کنید.

22. بدلیجات و لوازمی را که قدیمی شده، جایی نگه‌ دارید و از بچه‌ها بخواهید با ترکیب آنها وسایل تزیینی جدید درست کنند. این کار به خوبی بچه‌ها را سرگرم می‌کند.

23. در این روزها حتی می‌توانید مهارت‌های لازم را به بچه‌ها بیاموزید. کمی خیاطی به آنها یاد بدهید. مثلا به آنها یاد بدهید، اگر دکمه لباس‌شان کنده یا جوراب‌شان پاره می‌شود، چه‌طور آن را بدوزند.

24. می‌توانید شمارش پول را به بچه‌ها یاد بدهید. پول‌های خرد و درشت را شمرده، با هم مقایسه کنید. از آنها بخواهید به یکی از افراد خانواده، دوستان یا معلم‌شان نامه دوستانه بنویسند. به آنها یاد بدهید که چه‌طور یک نامه دوستانه بنویسند. می‌توانید کمی آشپزی به آنها یاد بدهید و یا کلماتی از یک زبان دیگر به آنها بیاموزید.

ادامه مطلب...


تاریخ : یکشنبه 90/9/20 | 2:31 عصر | نویسنده : دیدن صفحه اصلی وبلاگ

خوشبختانه، اعضای خانواده می توانند ابتکار عمل را به دست گیرند تا

 

استرسی را که تجربه می کنند به کناری بگذارند.با توجه به آنچه که والدین در

 

حال حاضر به طور روزانه با آن سر و کار دارند، تلاش جهت دستیابی به

 

خدمات اضافی،  یا انجام هر گونه خدمت اضافه ای می تواند فشارآور باشد.

 

با این حال، به یاد داشته باشید که تنها با وارد عمل شدن است که می توانید بر

 

چالشها فائق آیید و به سمت حل مشکلات حرکت کنید. در ادامه مطلب ،

 

پیشنهادهایی برای شروع تقویت عملکرد خانواده ارائه می شود.

 

 

الف- به خودتان و اعضای خانواده تان وقت اختصاص دهید

 

برای اجتناب از سرخوردگی، والدین باید به خودشان برسند. معمولا" والدین

 

به این پیشنهاد این گونه پاسخ می دهند که وقتی برای این کار ندارند.

 

با این وجود، شما باید به یاد داشته باشید که حتا چند دقیقه وقت گذاشتن در

 

روز می تواند تفاوت فاحشی ایجاد کند.بعضی از والدین کارهای ساده ای

 

را انجام می دهند، مثل وقت گذاشتن برای استفاده از یک لوسیون بر روی

 

دستها، یا پختن غذای مورد علاقه خود برای ایجاد احساس بهتر بودن.

 

والدین هم مثل افراد مبتلا به اُتیسم، نیاز به پاداش دارند تا انگیزه پیدا کنند.

 

والدینی که کودکانی را بر روی طیف اُتیسم دارند حتا نیاز بیشتری دارند که

 

به خودشان جایزه بدهند. همسران نیاز دارند به کار سختی که هر کدام از آنها

 

انجام می دهند اعتراف کنند.علاوه بر این، به یاد داشته باشید که از خواهر و

 

برادر کودک مبتلا به خاطر مراقبت از کودک و کمک کردن به او تشکر کنید.

 

همچنین این مسئله اهمیت دارد که همسران تلاش کنند تا بعضی از اوقات را

 

را با همدیگر تنها باشند.مجددا" تأکید می شود که کیفیت زمان با هم بودن

 

بیشتر از کمیت (مقدار ) آن اهمیت دارد. این کار را می شود با تماشای

 

تلویزیون همراه با هم در زمانی که بچه ها خواب هستند، با هم بیرون رفتن

 

برای شام، یا دیدار با همدیگر در زمان نهار، وقتی که بچه ها به مدرسه

 

رفته اند به انجام رساند.

 

گاهی اوقات ممکن است خانواده ها بخواهند در فعالیت هایی بدون کودک

 

مبتلا به اُتیسم خود شرکت کنند.این فعالیت می تواند به صورت رفتن مادر،

 

پدر، و کودکان سالم به یک پارک تفریحی باشد. معمولا" خانواده ها از این بابت

 

که کودک مبتلا به اُتیسم را با خود نبرده اند احساس عذاب وجدان  می کنند.

 

ولی باید بر این نکته تأکید نمود که کسی استحقاق لذت بردن از وقت گذرانی

 

با هم را دارد که با چالشهای اُتیسم تهدید نمی شود.

 

 

ب- برقراری شبکه ارتباطی با سایر خانواده هایی که تحت

 

     تأثیر اُتیسم یا مشکلات دیگر قرار گرفته اند

 

دانستن این که ما تنها کسانی نیستیم که یک وضعیت پراسترس خاص را تجربه

 

می کنیم، به ما آرامش می دهد.علاوه بر این، شما می توانید مفیدترین توصیه

 

ها را از سایر افرادی که با مشکلات مشابهی مواجه هستند دریافت نمایید و از

 

امکانات و حمایتهایی که ایشان از آنها بهره مند هستند استفاده کنید.

 

گروه های حمایت کننده را می توانید در برنامه های مختلف پیدا کنید و با آنها

 

آشنا شوید.

 

 

ج- سایر استراتژی ها برای فائق آمدن بر استرس

 

موقعی که می خواهید استرس را کاهش دهید خلاق باشید.شما می توانید یک یا

 

چند تا از برنامه های زیر را استفاده کنید:

 

* دعا کردن

 

* ورزش / یوگا

 

* تنفس عمیق / تمرینهای آرامش دهی ( relaxation ) / تمرکز (meditation )

 

* نوشتن در یک مجله

 

* حفظ یک برنامه روزانه برای به انجام رساندن

 

* پیوستن به دیگران در اقدامات هوادارانه در سطوح محلی، استانی، یا کشوری

 

* انجام مشاوره فردی، خانوادگی یا ازدواجی

 

اگر علایم استرس در شما یا یکی از اعضاء خانواده تان بروز کرده است،

 

شما باید وارد عمل شوید. حتا اگر این کار آخرین ذرات انرژی شما را مصرف

 

کند، کمک شما می تواند اوضاع را بهتر کند.درست است که لیست های

 

انتظار، کاغذبازی خسته کننده، و بوروکراسی می توانند دسترسی به حمایتها

 

را پراسترس کنند، ولی در دراز مدت انجام این کار به زحمتش می ارزد.

 

                                          

                                                     دکتر احمد شهیدزاده

 






  • دانلود فیلم
  • پیچک