سفارش تبلیغ
صبا ویژن

نمایش وضعیت در یاهو

قالب وبلاگ

تاریخ : دوشنبه 90/10/19 | 1:50 عصر | نویسنده : دیدن صفحه اصلی وبلاگ

شرح حال اول: سرطان پروستاتآقای آلن جیمز 68 ساله به خاطر بزرگ شدن خوش خیم پروستات (BPH) چند سال قبل تحت عمل جراحی تراشیدن پروستات از طریق پیشابراه (TURP) قرار گرفت. بعد از مدتی علایم او دوباره پیشرفت نمودند. در هنگام معاینه مشخص گردید که پروستات او کوچک اما خیلی سفت می باشد و با برداشتن مقداری از بافت آن و مشاهده میکروسکوپی آن، مشخص شد که او دچار سرطان پروستات شده است. برای او رادیوتراپی توصیه شد، اما در اسکن استخوان مشخص گردید که ستون فقرات او هم دچار سرطان شده است. با این وجود خود آقای جیمز هیچ مشکلی نه از بابت پروستات و نه از سرطان ستون فقراتش احساس نمی کرد و حال عمومی خوبی داشت. به همین دلیل او تصمیم گرفت که هیچ اقدام درمانی را انجام ندهد. او می دانست که باید تحت نظر یک جراح اورولوژیست قرار داشته باشد و هر چند ماه یک بار به او مراجعه کند و میزان PSA خونش را نیز به طور مرتب اندازه گیری نماید. در طی 15 ماه بعد، میزان PSA خون او به تدریج شروع به بالا رفتن نمود و مشکلات پروستات او عود کرد. گرچه تغییرری در اسکن استخوان او مشاهده نشد، اما او تصمیم گرفت که هورمون درمانی را آغاز نماید. از آنجایی که او دوست نداشت میل جنسی اش کاهش پیدا کند، درمان با فلوتاماید برای او شروع شد. مشکلات پروستات آقای جیمز بهبود یافت و در عرض سه ماه، میزان PSA خون او کاملاً طبیعی شد. به مدت 18 ماه همه چیز خوب بود، اما دوباره PSA شروع به بالا رفتن نمود. او شروع به تزری داروی LHRH نمود و سپس مصرف فلوتاماید ار قطع کرد. دوباره حال او خوب شد و میزان PSA خونش کاهش یافت.
در این شرح حال، مطالب زیادی در مورد سرطان پروستات یاد می گیریم. از آنجایی که سرطان در قسمت خارجی پروستات ایجاد می شود، انجام عمل جراحی TURP که برای بزرگ شدن خوش خیم پروستات (BPH) انجام می شود از بروز سرطان پروستات در آینده جلوگیری نمی کند. هنگامی که سرطان پروستات در مراحل اولیه آن کشف می گردد، تأخیر در درمان آن، تقریباً مشکلی ایجاد نمی کند. انتخاب داروی فلوتاماید به این دلیل برای این شخص شروع شد که او دوست نداشت که میل جنسی اش از بین برود. گرچه اثر هورمون درمانی، دایمی نمی باشد، تغییر در نحوه درمان گاهی اوقات مفید می باشد. آقای جیمز خیلی خوش شانس بود و به مدت چند سال حالش کاملاً خوب بود، که این شرح نشان می دهد که سرطان پروستات را حتی اگر نتوان درمان نمود، می توان اغلب تحت کنترل قرار داد.


شرح حال دوم: احتباس یا بند آمدن ادرار
آقای رابرت کوهن 90 ساله به خاطر اینکه در ادرار کردن با مشکل مواجه شده است به یک جراح اورولوژیست مراجعه نمود. پروستات او کاملاً بزرگ شده بود. میزان PSA خون او تقریباً 40 بود (یعنی 10 برابر میزان طبیعی). این وضعیت معمولاً نشان دهنده یک سرطان پروستات می باشد.
از آنجایی که آقای کوهن خیلی پیر بود و از سلامت خوبی هم برخوردار نبود، انتخاب بهترین راه درمان برای او بسیار مشکل بود. در این مدت، یک روز به ناگهان دچار بند آمدن ادرار شد و به بیمارستان مراجعه کرد تا برایش سوند بزنند. پزشکان متوجه شدند که او بدون سوند نمی تواند ادرار کند و به همین دلیل برای او ترتیب یک عمل جراحی پروستات را دادند و پروستات او را بیرون آوردند. وزن پروستات آقای کوهن 350 گرم بود. وزن پروستات طبیعی معمولاً کمتر از 40 یا 50 گرم می باشد و در حقیقت پروستات او واقعاً بزرگ بود. در آزمایش میکروسکوپی که از این پروستات به عمل آمد، هیچگونه مدرکی از وجود سرطان دیده نشد.
در بزرگ شدن خوش خیم پروستات (BPH) میزان PSA خون براساس اندازه پروستات افزایش می یابد. اگر پروستات به طور غیر معمول خیلی بزرگ باشد (مثل پروستات آقای کوهن) میزان PSA از حدی که انتظار داریم خیلی بالاتر می رود. در این مثال، متوجه می شویم که نباید فقط با بالا بودن PSA، تشخیص سرطان پروستات را بدهیم.


شرح حال سوم: تومور مثانه
آقای رای فیلیس 60 ساله چند ماه در انتظار نوبت عمل جراحی بود تا تحت عمل جراحی پروستات قرار بگیرد. دو روز قبل از اینکه در بیمارستان بستری شود، برایا ولین بار متوجه وجود خون در ادرارش شد. گرچه خونریزی متوقق شده بود، اما جراح اورولوژیست یک معاینه سیستوسکوپی از مثانه قبل از اینکه اقدام به عمل جراحی TURP کند، نمود. او متوجه شد که یک تومور کوچک در مثانه وجود دارد که در همان هنگام عملج جراحی، این تومور را هم به راحتی برداشت.
در این شرح حال متوجه می شویم که هیچگاه نباید وجود خون در ادرار را به سادگی به
علایم پروستات مربوط سازیم. ر این موارد، بیتشرین علت پیدا شدن خون در ادرار، تومور مثانه می باشد. گرچه هیچ ارتباطی بین تومور
مثانه و بزرگ شدن خوش خیم پروستات (BPH) وجود ندارد، اما در بسیاری از موارد، هردوی این مشکلات با هم دیده می شوند.


شرح حال چهارم: تنگی پیشابراه
آقای سام گلداشتاین 65 ساله بعد از 6 ماه که از عمل جراحی قلب (عمل بای پس عروق کرونر قلب) می گذرد از اشکال در ادرار کردن شاکی است. پروستات او بزرگ شده بود و به همین دلیل به یک جراح اورولوژیست ارجاع داده شد تا مشخص شود که آیا به عمل جراحی نیاز دارد یا خیر.
اورولوژیست با استفاده از یک معاینه سیستوسکوپی متوجه شد که تنگ شدن پیشابراه او باعث ایجاد اختلال در ادرار کردن شده است. برای برطرف شدن این مشکل، او از یک جراحی ساده به نام اورتروتومی استفاده کرد. این کار باعث شد که مشکل آقای گلداشتاین به طور کامل برطرف شود.
از این شرح حال متوجه می شویم که حتی اگر پروستات به نظر بزرگ باشد، مشکلات دیگری می توانند باعث اختلال در ادرار کردن شوند. آقای گلداشتاین چون در 6 ماه قبل که عمل جراحی قلب داشته است برایش سوند ادراری گذاشته بودند، به همین علت بعد از مدتی دچار تنگی پیشابراه شده است.


شرح حال پنجم: بالا رفتن میزان PSA
آقای جان پارسون 70 ساله به مدت چند سال است که علایم خفیفی از مشکلات پروستات دارد، اما این علایم به طور ناگهانی بدتر شدند. در آزمایش خونی که ا وی صورت گرفت، PSA او 10 گزارش شد که نسبتاً بالا می باشد. این مدقار معمولاً می تواند نشانه سرطان پروستات باشد. او سه هفته بعد به یک جراح اورولوژیست مراجعه کرد. جراح، پروستات را با انگشت معاینه نمود و احساس کردک ه خوش خیم می باشد. میزان PSA خون نیز دوباره انداره گیری شد که این بار عدد 7 گزارش گردید. جراح، آقای پارسون را مطمئن ساخت که مشکل خاصی وجود ندارد. دو ماه بعد دوباره PSA خون اندازه گیری شد که مقدار آن طبیعی اعلام شد و علایم بیمار نیز به تدریج برطرف گردید.
در این شرح حال دیدیم که آقای پارسون به طور ناگهانی دچار علایم پروستات شده است که احتمالاً به دلیل یک عفونت خفیف یا یک خونریزی داخلی در پروستات می باشد. گاهی اوقات، یک پروستات بزرگ می تواند قسمتی از خونرسانی اش را از دست بدهد و قسمت فاقد خون و مرده باعث ورم موقتی می گردد. بعضی از اورولوژیست ها عقیده دارند که چنین وضعیتی در آقایانی ایجاد می شود که قبلاً هیچگونه مشکلی از بابت پروستات نداشته اند اما به طور ناگهانی دچار مشکل شده اند. در چنین موقعی میزان PSA هم بالا می رود.


شرح حال ششم: التهاب حاد پروستات
آقای ویلیام هادلی 58 ساله از یک مهمانی شبانه به خانه برگشت. وقتی آقای هادلی به توالت رفت تا ادرار نماید، درد شدید و سوزشی پیدا نمود و متوجه شد که سرعت جریان ادرارش هم ضعیف شده است. او همچنین به طور ناگهانی دچار لرز هم شد. چند ساعت بعد، درجه حرارت آقای هادلی به 39 درجه رسید و تب کرد. او به پزشک عمومی مراجعه کرد و برایش آنتی بیوتیک تجویز شد. حال او بهتر شد اما مشکل ادرار کردن همچنان باقی ماند. وقتی ادرار او تقریباً به طور کامل بند آمد، او به یک جراح اورولوژیست مراجعه کرد. جراح هم توصیه نمود که او سریعاً در بیمارستان بستری شود. در معاینه انگشتی پروستات مشخص شد که سفت اما حساس و دردناک می باشد. میزان PSA او 25 بود (6 برابر میزان طبیعی). یک سوند ادراری برای او گذاشته شد و مصرف آنتی بیوتیکها نیز ادامه یافت. بعد از چند روز او توانست بدون سوند، ادرار کند اما هنوز در ادرار کردن دچار مشکل بود. علایم او به تدریج بهبود یافت و میزان PSA او هم پایین آمد. وقتی حال او کاملاً خوب شد، در معاینه انگشتی، پروستات نرم و خوش خیم لمس شد، اما سرعت جریان ادرار او هنوز هم نسبت به حالت طبیعی، کمتر است.
در این شرح حال متوجه می شویم که آقای هادلی التهاب حاد پروستات شده است. این مسئله که بعد از بهبود یافتن آقای هادلی، هنوز هم سرعت جریان ادراری او به حد طبیعی برنگشته است، این واقعیت را نشان می دهد که پروستات او قبلاً هم بزرگ شده بود اما در این حالت، میزان این بزرگی بیشتر شده و باعث انسداد ناگهانی ادرار شده است. التهاب حاد پروستات می تواند باعث سفت شدن و نیز بالا رفتن مقدار PSA خون شود. آقای هادلی به مدت 6 هفته از آنتی بیوتیک استفاده نمود. در صورت استفاده کمتر از آنتی بیوتیک، این بیماری ممکن است دوبار عود کند. به نظر می رسد که نوشیدن نوشابه های الکلی می تواند گاهی اوقات باعث بروز و تشدید التهاب پروستات شود.

 




  • دانلود فیلم
  • پیچک