سفارش تبلیغ
صبا ویژن

نمایش وضعیت در یاهو

قالب وبلاگ

تاریخ : شنبه 93/7/19 | 10:7 صبح | نویسنده : دیدن صفحه اصلی وبلاگ

قارچی به نام کاندیدا آلبیکن ربطی به بیماری اتیسم ندارد

کاندیدیاز

از ویکی‌پدیا، دانشنامه? آزاد





کاندیدیاز

Oral candidiasis (thrush)
سمپ D002177
کاندیدا آلبیکنس

کاندیدیاز یا برفک نوعی بیماری قارچی است. این بیماری توسط یک نوع قارچ مخمر بنام کاندیداآلبیکانس ایجاد می‌شود. این قارچ گاهی به شکل غیربیماریزا در دهان، واژن، کشاله ران و زیربغل ودیگر مناطق مرطوب پوست وجود دارد.

تظاهرات بالینی

شایعترین نوع برفک همان بیماری برفک دهان شیرخواران ونوزادان می‌باشد که نوزاد بعلت عبور از کانال زایمانی وبعلت وجود کاندیدا در آنجا دچار این بیماری می‌شود.

در بزرگسالان برفک اصولاً می‌تواند به دو صورت بیماری پوستی مخاطی یا مهاجم تظاهر کند.

واژینیت کاندیدایی که شیوع بالایی دارد با خارش فرج (ولو) و مهبل، تحریک خارجی و سوزش ادرار مشخص می‌شود. در معاینه معمولاً دیواره مهبل قرمز و ترشحات سفید دلمه‌ای شکل دیده می‌شود.

کاندیدیاز در پوست به شکل‌های مختلفی بروز می‌کند که یکی از شایعترین آنها اینترتریگوی کاندیدایی است که بیشتر در کشاله‌ها، زیربغل‌ها، زیر و وسط پستانها، باسن، بین انگشتان دست می‌تواند رخ دهد. ضایعات در این موارد به شکل قرمزی براق وهمراه پوسته ریزی در حاشیه ضایعات و معمولاً مرطوب و ترشح دار می‌باشد.(دقت داشته باشید که در بیماریهای پوستی قارچی اصولاً اطراف ضایعه فعالتر از وسط آن است). در شیرخواران در ناحیه پوشک کاندیدیازیس می‌تواند باعث تشدید درماتیت پوشک گردد وتشخیص آن با ضایعات اقماری قرمز رنگ در اطراف ضایعه اصلی می‌باشد. در این موارد معمولاً قعر شیار کشاله ران نیز دچار قرمزی والتهاب است که دردرماتیت پوشک چنین چیزی وجود ندارد واین ناحیه معمولاً مبتلا نیست. کاندیدیازیس بین انگشتان دست در زنان میانسال ومسن که به مدت طولانی دستهایشان درآب ودر حال شستشو هستند شایعتر است ودر افراد دیابتیک نیز می‌تواند با شیوع بیشتری رخ دهد.

کاندیدیاز مهاجم اصولاً در افراد دچار ضعف ایمنی مانند ایدز و مصرف کنندگان داروهای سرکوبگر ایمنی دیده می‌شود.

درمان

درمان با ضد قارچها است مانند کلوتریمازول، فلوکونازول و آمفوتریسین B که به صورت سیستمیک یا موضعی مصرف میشوند.

منابع

  • دورلند، فرهنگ لغات پزشکی
  • واشنگتن، درمانهای طب داخلی 2007

کاندیدا آلبیکنس و راههای سرایت آن 



انواع قارچ: قارچها را می توان به دو گروه تقسیم بندی کرد: قارچهای مفید و قارچهای مضر.

قارچ کاندیدا آلبیکنز از نوع مضر آن است و به مانند قارچهای مفید چون مخمر نان، شراب و پنیر نیست و نمی توان آن را مورد استفاده قرار داد. قارچهای مخمر جزو مواد غذایی هستند و باعث بیماری در انسان نمی شوند. برعکس کاندیدا آلبیکنز می تواند در دمای 37 درجه سلسیوس، در بافت زنده رشد کند و باعث بیماری شود. اگر پزشک متخصص شما تشخیص دهد که رحم شما دچار نوعی بیماری قارچی شده است، هیچ جای نگرانی وجود ندارد، زیرا امروزه داروهای موثری به شکل قرص یا کرم های موضعی مخصوص اندام تناسلی وجود دارد که با استفاده از آنها می توانید این بیماری را درمان نمایید.
کاندیدا,کاندیدا آلبیکنس,آلبیکنز,قارچ شناسی,آزمایشگاه,علوم آزمایشگاهی
راههای سرایت: یک قارچ به تنهایی در دهان و یا روده مشکل ساز نیست، ولی اگر شرایط برای رشد آن مناسب باشد، در مدت زمان کوتاهی میزان زیادی قارچ بوجود می آید. بطور مثال فردی که مقاومت بدنش کم است و از مواد غذایی کربوهیدرات زا و قندی استفاده می کند، در ظرف یک ساعت تعداد قارچ موجود در روده، تقریباً 8 برابر می شود و این بستگی به میزان مقاومت بدن دارد که بتواند از عهده قارچها ی مزاحم برآید یا خیر؟
یک سیستم ایمنی سالم باید بتواند از عهده این کار برآید، اما گاه عواملی مقاومت بدن را در مقابل قارچ ها ضعیف می سازد. از آن جمله بیماری های مسری که از نشانه های آن تب است بیماریهای متابولیسمی چون مرض قند یا بیماریهای سیستم ایمنی. همچنین برخی از داروها چون آنتی بیوتیک ها یا کورتیکوستروئیدها اثر مناسبی در رشد این نوع قارچ دارند. اگر چه استفاده از آنتی بیوتیک در روند رشد قارچ تاثیری ندارد، ولی با ایجاد تغییراتی در میزان قارچها و باکتریهای داخل روده، شرایط مناسبی برای افزایش این نوع قارچ ایجاد می کند. همچنین تغییر سیستم هورمونی بدن، نیز در تکثیر و رشد قارچ تاثیر گذار است. از اینرو غالباً خانم های باردار به بیماریهای قارچی مبتلا می شوند. این امر بدلیل افزایش میزان استروژن در طول بارداری است. افزایش این هورمون باعث ایجاد تغییراتی در میزان باکتریها و قارچهای اندام تناسلی می شود. این امر محیط را برای رشد سریع قارچ ها مناسب می سازد. علاوه بر این ابتلا به این بیماری در طول بارداری بسیار مشکل ساز است، زیرا در هنگام تولد، این بیماری به کودک منتقل می شود. از اینرو خانم های باردار باید کاملاً مراقب باشند تا در دوران حاملگی به این بیماری مبتلا نشوند.
این نوع قارچ معمولاً در محیط مرطوب و گرم رشد می کند، زیرا در این محیط بهترین شرایط برای تکثیر آنها مهیاست. از اینرو بهترین مکان هایی که می توانند در آنجا ساکن شوند عبارتند از: پوشش مخاطی دهان، روده و ناحیه تناسلی. بنابراین تنها در این 3 نقطه امکان ایجاد بیماری قارچی وجود دارد، بهمین دلیل پس از مدت کوتاهی از انتقال قارچ در ناحیه تناسلی، علائم آن به سرعت ظاهر می شود. این بیماری به سلامت جسم و روح خانم ها آسیب وارد کرده و برای شخص مبتلا هنگام روابط جنسی اش مشکل ایجاد می کند. از اینرو پیشگیری از بروز مجدد بیماری در ناحیه تناسلی بسیار مهم است. به همین دلیل با رعایت توصیه های پزشک معالج خود سعی کنید منبع سرایت بیماری را پیدا کنید. البته پیدا کردن آن کار ساده ای نیست، چون راههای بسیاری برای انتقال مجدد قارچ وجود دارد.
کاندیدا,کاندیدا آلبیکنس,قارچ شناسی,آزمایشگاه,علوم آزمایشگاهی,میسلیوم

قارچی دوجنسی و عاملی فرصت طلب است که از طریق دهان و مهبل وارد بدن انسان می شود و در آن ایجاد عفونت می کند . این قارچ به طور طبیعی در دهان ، روده ، مهبل ،‌ پوست و دستگاه تناسلی ( خارجی ) یافت می شود . در حالت طبیعی در روده ی بزرگ میزان کاندیدا آلبیکنز پایین و در حد بی ضرر است . بسیاری از آن ها فلور طبیعی فسمتی از پوست ،‌سطح مخاط دهانی و روده ای و مهبلی را تشکیل داده اند .این قارچ در بدن 80% انسان ها یافت می شود

 

 

   منبع خبر: microbiology1.blogfa . com



  • دانلود فیلم
  • پیچک