سفارش تبلیغ
صبا ویژن

نمایش وضعیت در یاهو

قالب وبلاگ

تاریخ : سه شنبه 92/8/28 | 10:20 صبح | نویسنده : دیدن صفحه اصلی وبلاگ

 

به گزارش خورنا از خوزستان، هفته گذشته بر اثر یک اتفاق نادر آب و هوایی و پس از بارش اولین باران پاییزی که مسئولان آن را باران اسیدی خواندند، بیش از 5 هزار نفر از شهروندان برخی شهرهای خوزستان به خصوص شهروندان اهوازی دچار تنگی نفس شدیدی شدند اما سرانجام مشخص نشد که دلیل و مواد تشکیل دهنده این باران شیمیایی چه بوده است و با توجه به اینکه خوزستان همیشه از نظر آب و هوایی در وضعیت بحرانی قرار داشته، چرا تابحال چنین اتفاقی رخ نداده بود ؟!

وزیر بهداشت: باران اسیدی عامل تنگی نفس خوزستانی ها

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در این خصوص گفته بود: علت تنگی نفس خوزستانی ها طی روزهای اخیر می تواند اسیدی بودن باران باشد که همین امر نیز 60سال پیش در انگلستان بوقوع پیوست.

اما وزیر بهداشت اصلا در این خصوص توضیح نداد که بر چه اساسی مشکل تنگی نفس خوزستانی ها را پس از بارش باران با وضعیت 60 سال پیش انگلستان مقایسه می کند ؟! آب و هوای انگلستان یک آب و هوای کاملا متفاوت با اقلیم خوزستان است و چنین مقایسه غیر اصولی و غیر کارشناسانه ای نمی تواند دلیل منطقی و عقلانی داشته باشد و به نظر می رسد که آقای قاضی زاده صرفا قصد عادی جلوه دادن شرایط و جهت ناصحیح دادن به افکار عمومی را داشته است.

قائم مقام وزیر بهداشت: محیط زیست به نوع آلاینده ها در روز حادثه اشاره نکرده است

همچنین محمد حسن سرمست، قائم مقام وزیر بهداشت در این خصوص اظهار داشت: بررسی و جمع بندی نهایی درباره علت بروز تنگی نفس ناگهانی در بیش از 5500 شهروند خوزستانی نشان داد که علت این پدیده نادر باریدن اولین باران پاییزی در شرایطی که کاهش وزش باد و سکون جریان هوا را داشتیم و نیز رطوبت بالا و وجود آلاینده های موجود در هوا  اعلام کرد.

وی  در پاسخ به پرسشی در مورد نوع آلاینده‌ها گفته بود: سازمان محیط زیست در گزارش خود به وزارت بهداشت و دانشگاه علوم پزشکی اهواز به نوع آلاینده های موثر در روز حادثه اشاره نکرده است.

چرا سازمان محیط زیست نوع آلاینده ها را معرفی نکرد ؟!!

بر اساس این گزارش، اگر فرض ماجرا را بر این اساس بگذاریم که باران اسیدی عامل تنگی نفس خوزستانی ها بوده است، باید دید که به چه علت سازمان محیط زیست در گزارش خود به نوع آلاینده ها اشاره نکرده است ؟! دو فرض وجود دارد: یا سازمان محیط زیست توانایی شناسایی عوامل آلاینده را نداشته است که بنابراین، گزارشی که درباره باران اسیدی داده است نیز زیر سوال میر ود و یا از نوع و میزان آلاینده ها با خبر بوده است اما آن را اعلام نکرده که باید پیگیر دلیل این امر شد.

قطعا با شناختی که از توانمندی های سازمان محیط زیست وجود دارد، میتوان فهمید که شناسایی عوامل آلاینده کار سختی نبوده است، بنابراین عدم اعلام آن به وزارت بهداشت و همچنین به مردم، باعث ایجاد شک و تردید و ترس در مردم می شود. آیا اتفاق جدیدی در سال جاری رخ داده که در سالهای پیش وجود نداشته ؟ آیا آلاینده های جدیدی به آلاینده های موجود در سطح اهواز اضافه شده است که در سالهای گذشته وجود ندارد ؟! آیا این نکته که 95 درصد کسانی که دچار تنگی نفس شدند نمی تواند دلیل این نکته باشد که در اهواز آلاینده جدیدی اضافه شده است که در سالهای گذشته وجود نداشته ؟!

کارشناس برجسته هواشناسی: انسان میتواند در استخر اسیدی شنا کند بدون اینکه آسیبی ببینید!

یک کارشناس برجسته علم هواشناسی در گفتگو با خبرنگار خورنا در خصوص باران اسیدی اظهار داشت: در اثر انباشت دود کارخانه ها، خودروها، هواپیماها و امثال آن در هوای بالای شهرها گاز دی‌اکسید گوگرد و دی ‌اکسید ازت در این مناطق افزایش می یابد، هنگام بارندگی این گازها با آب باران واکنش داده، اسید سولفوریک و اسید نیتریک را تولید می کنند و با ریزش این اسیدها همراه باران بر سطح زمین اصطلاحا گفته می شود باران اسیدی است .

 

رئیس اداره هواشناسی شهرستان ماهشهر در خصوص اثرات باران اسیدی بر روی انسان ها افزود: یک فرد به راحتی میتواند زیر باران های اسیدی راه برود بدون اینکه احساسی از اسیدی بودن  آن داشته باشید. انسان حتی می تواند در استخری اسیدی با pH 5.0 شنا کند بدون اینکه آسیبی ببیند .

علیرضا رشنو خاطرنشان کرد: پس بیان این حرف که باران اسیدی باعث تنگی نفس شده است زیاد معقول به نظر نمی رسید چرا که باران اسیدی به صورت مایع است و به ریه وارد نمی شود، همچنین اگر این اسید به ریه وارد شود باید احساس سوزش ایجاد کندو نمیتواند باعث تنگی نفس شود.

وی خاطرنشان کرد: البته مسمومیت با مونوکسید کربن می تواند باعث تنگی نفس شود  که این عامل ربطی به باران اسیدی ندارد.

ماجرا چیست ؟! باران اسیدی، عذاب الهی یا شاهکار دولت دهم؟!

همه این سوالات و شک و تردید ها و وجود مسئله مهم بهداشت و سلامت، خورنا را وادار کرد تا با تحقیق و پیگیری به نتایج قابل توجه، قابل تامل و تاسف باری دست پیدا کند.

بیش از چهار ماه پیش در شهر اهواز با حضور محمود احمدی نژاد رئیس جمهور وقت، از تکنولوژی «سپر یونی» توسط سازمان حفاظت از محیط زیست! بهره برداری شد تا به کمک آن از ورود گرد و غبار به کشور جلوگیری شود.

 

محمود احمدی نژاد در مراسم افتتاح این طرح اعلام کرد این طرح 50 تا 80 درصد گرد و غبار ورودی به کشور را کاهش می دهد.

این تکنولوژی که در آغاز راه با مخالفت سازمان هواشناسی کشور روبرو شد، با پنج دستگاه در «مرکز تحقیقات و مدیریت هوا و تغییرات اقلیمی خوزستان» در 25 کیلومتری غرب اهواز (اطراف حمیدیه) به کار گرفته شد. این سیستم نوعی تکنولوژی روسی است که به دلیل تحریمها اسم شرکت سازنده و تصاویر آن اجازه انتشار ندارد. دستگاه ها به گونه ای مکان یابی و نصب شده اند که در زاویه 30 درجه از باد شمال غرب به جنوب شرق (باد غالب در منطقه) عمل می کنند و حدود 120 کیلومتر مربع را تحت پوشش قرار می دهند.

«سپر یونی» با استفاده از الکتریسیته، یون هایی تولید و در ارتفاعات (حدود 10 کیلومتر) ساطع می کند. به این ترتیب یک لایه و فضای باردار در بخش بالای جو، ایجاد و فضا دوقطبی (مثبت و منفی) می شود. در نتیجه ذراتی (گرد و غبار) که در این فضای دو قطبی قرار گرفته اند باردار شده و با اتصال به یکدیگر سنگین و در یک مسیر کوتاه نشست می کنند. این فضا بر اساس اعلام قبلی حدود نیم متر تا 10 متر است که محدوده تردد و تنفس انسان ها را در بر میگیرد. این فرآیند همچنین باعث افزایش رطوبت در فضای باردار و در نهایت سنگینی ذرات و نشست آنها می شود.

عدم پاسخگویی مسئولان کشوری سازمان محیط زیست درباره نتایج سپر یونی اهواز

هرچند با گذشت بیش از 4 ماه از بهره برداری از این طرح، سازمان حفاظت محیط زیست هنوز حاضر نیست درباره این تکنولوژی جدید مقابله با ریزگردها شفاف سازی کند و نحوه فعالیت و تاثیر آن بر محیط زیست در هاله ای از ابهام است اما میتوان با توجه به اتفاق اخیر حدس های جدی در خصوص این تکنولوژی زد.

عدم شفاف سازی در خصوص این طرح تا جایی پیش رفته است که رئیس مرکز ملی تغییر هوا و اقلیم سازمان حفاظت محیط زیست (که از ابتدا مسئول خریداری دستگاه ها و بازدیدها و بررسی های خارج از کشور بوده) از دادن اطلاعات در خصوص طرح “سپر یونی اهواز” طفره می رود و می گوید: این روش هنوز در مرحله تحقیقات است و با توجه به اینکه باید دو دوره متفاوت فصلی (بهار و زمستان آینده) را طی کند، هنوز نمی توان درباره نتایج استفاده از این سیستم و ادامه کار آن اظهار نظر کرد.

سازمان محیط زیست: سازمان هواشناسی زود قضاوت کرد!

وحدتی همچنین درباره انتقاداتی که مسئولان سازمان هواشناسی کشور نسبت به عملکرد سپر یونی و بیهوده بودن آن مطرح کرده اند، تصریح می کند: منتقدان زود قضاوت کردند و باید کمی صبر می کردند تا با نتایج علمی اظهار نظر کنند.

تاثیر انتشار فرکانس ها بر روی انسانها ناشناخته است/ “سپر یونی” نه شناسنامه دارد نه تاییدیه متخصصان

غلامرضا گودرزی، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی اهواز که از منتقدان این طرح است، می گوید: مدتی پیش سازمان محیط زیست تعدادی از اساتید خوزستانی را برای مشاوره طرح دعوت کرد. آنها بازبینی کاتالوگ و اطلاع کامل از مشخصات دستگاه ها همچنین تائید سازمانهای ذی صلاح برای انتشار جریان الکتریکی در فضای باز را به عنوان پیش شرط مطرح کردند اما سازمان محیط زیست از ادامه کار سر باز زد.

وی می افزاید: این تکنولوژی هم اکنون در ابعاد کوچک تر در صنایع (کارخانه های فولاد و سیمان) برای کاهش غبار استفاده می شود، با این تفاوت که در کارخانجات فضا بسته و قابل کنترل است. انتشار فرکانس ها در فضای باز باید حتما بررسی شود زیرا تاثیر آنها روی انسان ها و حیوانات هنوز ناشناخته است.

گودرزی تصریح می کند: تکنولوژی که شناسنامه نداشته باشد و متخصصان داخلی هم آن را تائید نکرده باشند، تکنولوژی تحمیلی تلقی می شود.

اهوازی ها فدای تهرانی ها شدند؟ / اول قرار بود در تهران باشد، اما برای آزمایش در اهواز اجرا شد!!

بر گزارش خورنا، بر اساس اطلاعات قابل اطمینان ابتدا قرار بر این بود که این دستگاه ها برای تعدیل هوای تهران به کار گرفته شود اما بعد مقرر شد به صورت آزمایشی در اهواز راه اندازی شود و در صورت مثبت بودن نتایج برای جلوگیری از ورود گرد و غبار به کشور، در مرزها مورد استفاده قرار گیرد. جالب توجه اینکه تمام این مراحل با ورود مستقیم مسئولان سازمان حفاظت محیط زیست کشور و بدون نظرخواهی از مدیران و کارشناسان خوزستانی اجرا شده است.

خطر سپر یونی برای مردم زیاد است/ مدیران فعلی محیط زیست در خصوص این تکنولوژی نظر دیگری دارند

مجید عباسپور رئیس انجمن متخصصان محیط زیست نیز معتقد است: این تکنولوژی روش مناسبی برای مقابله با ریزگردها نیست.

وی می گوید: «سپر یونی» با مغناطیسی کردن ذرات، موجب سنگین و ته نشین شدن آنها می شود. طبیعتا باتوجه به اینکه حجم ذرات به مرور زیاد می شود، این راه حل مناسب نیست. ضمن اینکه بررسی صورت گرفته نشان می دهد میدان مغناطیسی ایجاد شده برای باردار کردن این ذرات بسیار قوی است.  بنابراین آثار سوئی که ایجاد می کند در مقایسه با قدرت کنترل ذرات (که آنهم فکر نمی کنیم بتواند حجم قابل توجهی را ته نشین کند) زیان بارتر است.

عباسپور درباره فعالیت چهار دستگاه در اهواز تصریح می کند: خطر این میادین فشار قوی مردم را تهدید می کند. این مساله به مسئولان سازمان حفاظت محیط زیست منعکس شده است. اگر چه مدیران پیشین محیط زیست اعتقاد داشتند که این تکنولوژی بی ضرر است اما به نظر می رسد مدیران فعلی نظرات دیگری داشته باشند.

اهواز همچنان آلوده ترین شهر جهان/ حالا دیگر سپر یونی هم اضافه شد

12 سال از هجوم ریزگردها می گذرد، اهواز برای دومین بار به عنوان آلوده ترین شهر جهان معرفی می شود. برای طرح مبهم «سپر یونی» برای هر دستگاه پنج میلیارد تومان هزینه می شود.

 

با توجه به اینکه برخی از مصاحبه های این گزارش در خصوص سپر یونی پیش از این باران به ظاهر اسیدی! تهیه شده بود باید دید آیا مسئولان همچنان میخواهند منتظر گذشت فصل ها و نتیجه گیری در خصوص ضرر های طرح سپر یونی بمانند و همچنان با جان مردم بازی کنند یا این طرح به سرعت از میدان فعالیت خارج میشود و بیش از این به شهروندان آسیبی نمیرساند؟

حال باید منتظر ماند و دید نظر  ابتکار رئیس سازمان حفاظت محیط زیست برای مقابله با ریزگردها و تعیین سرنوشت «سپر یونی» چیست؟ آیا باز هم با پوشاندن اشتباهات دولت سابق می خواهند این طرح را ادامه دهند و در پاسخ ابهامات به مردم بگویند “کی بود، کی بود، من نبودم؟” یا در یک اقدام فوری و پیش از بارش باران های بعدی این سیستم را از فعالیت خارج و سلامت شهروندان اهوازی را بیش از این به خطر نمی اندازند ؟!

 

 




  • دانلود فیلم
  • پیچک