سفارش تبلیغ
صبا ویژن

نمایش وضعیت در یاهو

قالب وبلاگ

تاریخ : دوشنبه 90/10/19 | 1:47 عصر | نویسنده : دیدن صفحه اصلی وبلاگ


 
اگر شما آقایی هستید که در سنینی قرار دارید که مشکلات پروستات ممکن است شما را گرفتار سازد، با مطالبی که تاکنون خوانده اید احتمالاً این سؤال برای شما ایجاد شده است که آیا برای بررسی پروستاتتان باید کاری انجام دهید یا خیر.پزشک شما می تواند در هنگام چک آپ (معاینه) سالیانه شما، وضعیت پروستات را هم بررسی نماید. اگر مشکلی در پروستات شما مشاهده شود، شما را به یک اورولوژیست (جراح و متخصص کلیه و مجاری ادرار) معرفی می کنند. اورولوژیست بررسی خواهد کرد که آیا علایم شما به علت بزرگ شدن پروستات است و یا خیر و آیا این بزرگ شدن پروستات، خوش خیم می باشد یا خیر و به چه درمانی نیاز دارد. برای رسیدن به پاسخ این سؤالات، اورولوژیست از شما سؤالاتی خواهد پرسید و نیز معاینات و آزمایشهایی انجام خواهد شد.


مراجعه به پزشک
دانستن علایم بیمار اهمیت زیادی دارد زیرا نه فقط باعث رسیدن به تشخیص صحیحی می شویم بلکه تصمیم خواهیم گرفت که بهترین درمان را برای او پیدا نماییم. قبل از اینکه برای علایم پروستاتتان به پزشک مراجعه کنید، بهتر است کمی راجع به این علایم فکر کنید زیرا این کار به شما کمک خواهد کرد که بتوانید به سؤالات پزشک به خوبی پاسخ دهید. همچنین اهمیت دارد که به پزشک بگویید که چرا نگران این علایم شده اید و به او مراجعه نموده اید.
بعضی از آقایان فقط می خواهند مطمئن شوند که علایمشان مربوط به مشکل خطرناکی نمی باشد و به درمانی هم نیاز ندارند. بعضی از آقایان هم دارای چنان علایم آزار دهنده ای هستند که از درمان آن ناامید هستند.
اگر شما فقط نگران هستید و می خواهید مطمئن شوید که مشکل خطرناکی وجود ندارد، از گفتن مشکلتان به پزشک ترسی نداشته باشید. او با انجام معاینات و آزمایشهای خاصی، وضعیت را بررسی خواهد کرد.


سؤالات اختصاصی
برای اینکه پزشک به خوبی از وضعیت پروستات شما مطلع شود، نیاز دارد که سؤالاتی از شما بپرسید. سؤالاتی که در اینجا آورده شده اند، نمونه ای از آنها می باشند:
- آیا در آغاز ادرار کردن مشکلی دارید؟
- آیا ادرار کردن شما مدت زمان زیادی طول می کشد؟
- آیا جراین ادرار شما به خوبی انجام می گردد؟
- آیا بعد از ادرار کردن، ادرار همچنان قطره قطره می آید؟
- آیا شبها بیش از دوبار مجبور هستید که برای ادرار کردن از خواب بیدار شوید؟
- آیا گاهی اوقات مجبور هستید که برای ادرار کردن با عجله خود را به توالت برسانید؟
همچنین در مورد سایر بیماریهایی که داشته اید و عملهای جراحی که انجام داده اید، سؤالاتی از شما پرسیده خواهد شد.


معاینه پروستات
پزشک از شما یک معاینه کلی انجام خواهد داد که شامل گرفتن فشار خون و معاینه پروستات نیز می باشد. شکم شما معاینه می شود تا مشخص گردد که آیا مثانه شما بزرگ شده است یا خیر. آلت تناسلی و بیضه ها نیز معاینه می گردند.
قسمت آخر معاینات، معاینه پروستات می باشد. این کار توسط پزشک انجام می گردد که با قرار دادن انگشتش در داخل مقعد، پروستات را معاینه می کند. این عمل را اصطلاحاً "توش رکتال" می گویند. بسیاری از مردان از انجام این معاینه نگران و مضطرب هستند و به خاطر همین مسئله به پزشک مراجعه نمی کنند.
برای انجام معاینه پروستات، معمولاً پزشک از شما خواهد خواست که به سمت چپ خود بخوابید، با این حال بعضی از پزشکان وضعیتهای دیگری را درخواست می کنند. اهمیت زیادی دارد که در هنگام انجام معاینه، شما خود را تا آنجا که ممکن است ریلکس و شل نگه دارید. خم کردن زانوهای شما باعث می گردد که پروستات شما راحت تر و بهتر معاینه شود. پزشک یک دستکش نازک پلاستیکی می پوشد و مقداری ژل بر روی آن قرار می دهد تا انگشتش به راحتی وارد مقعد شود.
انجام این معاینه معمولاً فقط چند ثانیه طول می کشد و با این معاینه، پزشک خواهد فهمید که پروستات شما چقدر بزرگ شده است و آیا این بزرگ شدن به علت بزرگ شدن خوش خیم پروستات (بی پی اچ BPH) می باشد یا مسئله دیگری وجود دارد. به طور طبیعی در هنگام لمس پروستات، هیچگونه دردی ایجاد نمی شود، اما در مواقعی که التهاب پروستات (پروستاتیت) وجود دارد، تماس انگشت پزشک با پروستات، ایجاد درد خواهد کرد.


آزمایشهای پروستات
بعد از انجام معاینات و پرسیدن بعضی از سؤالات از شما، پزشک خواهد دانست که وضعیت سلامت و پروستات شما چگونه است. او معمولاً مشکل پروستات شما را با این معاینات درک خواهد کرد اما برای اینکه مطمئن شود، برای شما درخواست آزمایشاتی خواهد نمود تا بتواند درمان صحیح خود را انجام دهد. بعضی از این آزمایشها به طور کلی در همه افراد انجام می شوند و بعضی دیگر در شرایط خاصی صورت می گیرند.
یک نمونه ادراری از شما گرفته خواهد شد تا بر روی آن آزمایش شود. یک نمونه خون معمولاً برای ارزیابی چگونگی عملکرد کلیه های شما و نیز برای اندازه گیری ماده ای که اصطلاحاً به آن "آنتی ژن خاص پروستات" یا "پی اس ای" (PSA) گفته می شود، از شما گرفته می شود. پی اس ای (PSA) بقدری اهمیت دارد که ما یک فصل از کتاب را به آن اختصاص داده ایم. نتایج آزمایشهای خون معمولاً در عرض چند روز آماده می شوند.

 




  • دانلود فیلم
  • پیچک