سفارش تبلیغ
صبا ویژن

نمایش وضعیت در یاهو

قالب وبلاگ

تاریخ : یکشنبه 90/1/21 | 2:30 عصر | نویسنده : دیدن صفحه اصلی وبلاگ

ابداع شیوه جدید در تشخیص بیماری اوتیسم

 

دانشمندان بریتانیایی برای اولین بار شیوه جدیدی در تشخیص اوتیسم در افراد بالغ ابداع کردند که 90درصد دقت دارد

دانشمندان بریتانیایی شیوه جدیدی را ابداع کردند که می‌تواند بیماری اوتیسم را در افراد بالغ با دقت بالا شناسایی کند.

محققان موسسه روان‌پزشکی کالج سلطنتی لندن برای اولین بار توانستند در یک اسکن مغزی ?? دقیقه‌ای، بیماری اوتیسم را در افراد بالغ با 90درصد دقت تشخیص دهند.

یافته‌های این مطالعه که در شماره 20 اوت  «مجله علوم عصبی» منتشر شده است حاصل بررسی ا فراد بالغ سالم، وبیمار اوتیستی و ا فراد بالغ مبتلا به اختلال نقص‌توجه- بیش‌فعالی بود.

همه شرکت‌کنندگان مطالعه مرد و در فواصل سنی قرار داشتند.

دانشمندان پس از تشخیص اولیه بیماری به وسیله شیوه‌های سنتی، تکنیک جدید اسکن مغزی را به‌کار بردند.

شیوه‌های سنتی تشخیص بیماری شامل آزمون‌های هوش، مصاحبه روان‌پزشکی، معاینه جسمی و آزمایش خون است.

محققان با استفاده از تصاویر ام.آر.آی، عکس‌هایی از ماده خاکستری مغز گرفتند. سپس از تکنیک تصویربرداری جداگانه‌ای استفاده شد که می‌تواند این تصاویر را به تصاویر سه‌بعدی تبدیل کند تا ساختار، شکل و ضخامت ارزیابی شود.

به این ترتیب بیماری اوتیسم شناسایی شد و به گفته محققان این روش سریع در تشخیص بیماری بسیار دقیق هم بود.

در این شیوه جدید، دانشمندان با مطالعه تصاویر جدید و پیچیده ماده خاکستری مغز می‌توانند به جای ویژگی‌های شخصیتی از نشانگرهای زیستی در تشخیص این بیماری استفاده کنند.

تاکنون تشخیص این بیماری در برخی از کشورها از جمله بریتانیا عمدتا برمبنای شناسایی اولیه از سوی دوستان یا اقوام نزدیک بیمار بوده است. پس از مراجعه فرد به پزشک، فرایند طولانی و وقت‌گیر تشخیص آغاز می‌شود که گروه متخصصین باید به تفسیر اطلاعات موجود بپردازد.

اوتیسم یک اختلال رشدی فراگیر است که به علت اختلالات پیش‌آمده در رشد مغزی رخ می‌دهد و با مشکلات گسترده در تعامل و ارتباطات اجتماعی، محدود شدن شدید علائق و رفتار بسیار تکراری مشخص می‌شود.

میزان شیوع این بیماری در دنیا حدود یک یا دو در هر هزار نفر گزارش شده‌، اما در برخی کشورهای پیشرفته مانند آمریکا یک نفر در هر 200 تا 150 نفر اعلام شده است.

این امر می‌تواند به علت جمع‌آوری بیشتر آمار در این کشورها، مراجعه بیشتر افراد به مراکز درمانی و تشخیص زودتر و سریع‌تر بیماری یا عوامل ناشناخته دیگر باشد.

شیوع این بیماری در کشور بریتانیا حدود یک درصد است که تقریبا نیم میلیون نفر را دربرمی‌گیرد. بیشتر مبتلایان به این بیماری مرد هستند، به‌طوری که نسبت مبتلایان مرد به زن چهار به یک است.

اهمیت ابداع شیوه جدید در تشخیص اتیسم

دکتر کریستین ایکر، محقق این مطالعه در کالج سلطنتی لندن ارزش ابداع این روش سریع و دقیق در تشخیص اوتیسم را «بسیار زیاد» ارزیابی کرد.

او در این زمینه افزود که این روش می‌تواند به کاهش نیاز به روند تشخیصی کنونی کمک کند که گران‌قیمت، وقت‌گیر و همراه با استرس برای بیماران و خانواده‌های آن‌هاست.

دکتر ایکر اظهار امیدواری کرد که این شیوه بتواند در آینده در تشخیص این بیماری در کودکان نیز به‌کار رود.

پروفسور دکلان مورفی، روان‌پزشک و سرپرست مطالعه گفته است که تشخیص به‌موقع بیماری به معنای کمک رساندن زودتر به فرد و بهبود کیفیت زندگی اوست.

دکتر مورفی افزود: افراد به صورت‌های مختلف از این بیماری تاثیر می‌پذیرند، برخی می‌توانند به زندگی نسبتا مستقل خود ادامه دهند، برخی نیاز به کمک بیشتر دارند، ولی این بیماری در برخی افراد آن‌قدر شدید است که آن‌ها حتی نمی‌توانند احساسات و ناکامی‌های خود را با دیگران درمیان بگذارند.

او به تلویحات اخلاقی تصویربرداری از افراد سالمی که مبتلا به ?تیسم نیستند نیز اشاره کرد و تاکید کرد که این مورد باید با دقت مدیریت شود.

پروفسور کریستوفر کنراد، رئیس شورای تحقیقات پزشکی در بریتانیا گفت که هرقدر بیشتر پایه‌های زیستی بیماری اوتیسم شناخته شود، بهتر می‌توان راه‌های جدید برای درمان آینده آن ابداع کرد.

مرجع:

The Journal of Neuroscience

http://www.jneurosci.org/cgi/content/abstract/30/32/10612

 




  • دانلود فیلم
  • پیچک